Acasă Local Gorj Sală de sport și amfiteatru de 1,5 milioane de euro pentru Școala...

Sală de sport și amfiteatru de 1,5 milioane de euro pentru Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu

Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, cea mai mare din Târgu Jiu
Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, cea mai mare din Târgu Jiu

Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu“ a fost reabilitată și va avea un nou corp de clădire, care include o sală de sport și un amfiteatru.

Investiția, a cărei valoare se ridică la 7,7 milioane de lei, a fost realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, conform Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Proiectul a prevăzut construirea unui nou corp de clădire, reabilitarea unității de învățământ și climatizarea sălilor de clasă, precum și amenajări exterioare, care au constat în refacerea terenurilor de sport și a spațiilor verzi.

Noua clădire va găzdui, la parter, o sală de sport modernă, cu vestiare, iar la etaj – spații tip amfiteatru pentru activitățile programului „Școală după școală“, foaier, sală de festivități și sală de lectură.

Proiectul implementat de Primăria municipiului Târgu Jiu în cadrul POR 2014-2020 are o valoare totală de 7,7 milioane de lei, din care 7,3 milioane de lei (1,5 milioane de euro) este finanțarea nerambursabilă. Contribuția administrației publice locale a fost de 2%. Festivitatea de inaugurare a investiției va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 14,00, în prezența autorităților locale și județene, precum și a reprezentanților unității de învățământ.

Citește și: CEO a achitat toate certificatele de CO2

Exit mobile version