Acasă Local Gorj Ce se întâmplă cu prima de Crăciun de la CEO

Ce se întâmplă cu prima de Crăciun de la CEO

Ce se întâmplă cu prima de Crăciun de la CEO
Ce se întâmplă cu prima de Crăciun de la CEO

Prima de Crăciun de la Complexul Energetic Oltenia ar putea fi trebui trecută în salariu pentru a putea fi acordată, potrivit unor reprezentanți sindicali din compania energetică.

Se fac estimări cu privire la veniturile pe care le vor avea angajații din Complexul Energetic Oltenia până la finalul anului. Măsurile de austeritate își vor pune amprenta și asupra unora dintre bonusurile încasate de mineri și energeticieni.

Deocamdată, se fac evaluări din partea administrației cu privire la cine va pierde la câștigurile salariale. Se au în vedere sporurile, primele și alte bonusuri. În luna decembrie, minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia ar trebui să le acorde angajaților o primă de Crăciun. Valoarea acesteia este de 3.000 de lei net. În condițiile actualelor măsuri de austeritate, nu se știe dacă prima va mai putea fi menținută.

Au cea mai mare primă din Gorj

Cu toate acestea, bonusul de final de an este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Prin urmare, fiind o înțelege negociată între părți nu ar trebui să fie afectată de alte prevderi legale. În ciuda acestui lucru forța legii leste mai mare și ar trebui să prevaleze în fața unei înțelegeri între părți.

Ar mai exista varianta ca prima de Crăciun să fie inclusă pe final de an în salariul de bază și să nu se piardă. Este de precizat că la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt aproape 10.000 de angajați. Aici este media cea mai mare a salariilor din Gorj și cele mai multe bonusuri și prime acordate.

În Contractul Colectiv de Muncă sunt prinse trei prime în anul 2023: una de ziua meseriei, una de Paște și a treia de Crăciun. Se mai acordă cota de combustibil de 10 tone de lignit și vouchere de vacanță. Angajații mai au lunar și bonuri de masă sau masă caldă în funcție de opțiuni. An de an au fost obținute creșteri de salarii, care au avut în vedere cel puțin rata inflației și majorarea salariului minim pe economie.

Citeşte şi: Târgu Jiu: Hoții au furat elementele reflectorizante înainte de inaugurarea Variantei Ocolitoare

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version