Acasă Local Gorj Voucherele de vacanță de la CEO, înjumătățite și mai puține

Voucherele de vacanță de la CEO, înjumătățite și mai puține

Voucherele de vacanță de la CEO, înjumătățite și mai puține
Voucherele de vacanță de la CEO, înjumătățite și mai puține

Sunt probleme legat de aplicarea măsurilor de austeritate la Complexul Energetic Oltenia. Una din acestea se referă la tichetele de vacanță.

În primul rând, valoarea unui vocher de vacanță ar putea să fie redusă la jumătate. De la 3.300 de lei, cât este valoarea brută a salariului minim pe economie, un voucher de vacanță acordat la Complexul Energetic Oltenia ar putea avea o valoare de 1.600 de lei. Suma a fost stabilită prin lege. De asemenea, tichetele de vacanță vor fi acordate numai angajaților care primesc un salariu de 8.000 de lei net. Este măsura care va fi aplicată peste tot în sectorul bugetar. Limita salarială a fost stabilită de către Guvern. Se consideră că bugetarii care au peste 8.000 de lei net salariu își pot permite să își plătească singuri vacanțele și nu mai au nevoie de voucherul de vacanță primit gratuit de la stat.

Câți angajați au peste 8.000 de lei net?

Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa Gorj, a precizat că este de văzut la ce se va raporta acordarea unui voucher de vacanță, respectiv la venit sau la salariu.

„Este de analizat care va fi varianta de raportare. Ne vom raporta la veniturile angajaților care cuprind primele și alte bonusuri sau la strict la salariu? Dacă e prima variantă, vor fi mai mulți angajați care nu vor beneficia de voucherul de vacanță. Dacă e varianta cu salariul, atunci vor fi mai mulți beneficiari. Nu știu cine va lămuri această problemă, având în vedere că primele nu sunt trecute în salariul de bază, ci se acordă în baza Contractului Colectiv de Muncă”, a menționat Alin Munteanu, lider de sindicat și în Complexul Energetic Oltenia.

La rândul său, Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, apreciază că în cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt în jur de o mie de angajați care ar avea salariul net de 8.000 de lei. Compania energetică are 9.700 de salariați în momentul de față.

Citeşte şi: Voucherele de vacanță de la CEO, înjumătățite și mai puține

Exit mobile version