Acasă Eveniment Nereguli la Primăria Albeni, depistate de Corpul de Control al prefectului

Nereguli la Primăria Albeni, depistate de Corpul de Control al prefectului

Ionuț Stan, primarul din Albeni
Ionuț Stan, primarul din Albeni

Numeroase nereguli au fost scoase în evidență la Primăria Albeni de către Corpul de Control al prefectului de Gorj, Corneliu Răducan-Morega.

Inspectorii de control s-au deplasat recent la Albeni pentru verificarea activității instituției, dar și ca urmare a unor sesizări primite din partea unor angajați sau a unor cetățeni din comună. Primăria Albeni este de mai mulți ani măcinată de scandaluri, iar edilul Ionuț Stan este vizat și de o anchetă penală.

Raportul de control are peste 40 de pagini. Documentul sesizează faptul că secretarul untății nu a comunicat Prefecturii Gorj hotărârile Consiliului Local. Secretarul primăriei nu a colaborat cu membrii Corpului de Control. Și pentru alte abateri funcționarul respectiv a fost trimis în fața Comisiei de Disciplină din primărie.

Un funcționar a fost 5 ani debutant

Conform raportului, s-a decis sesizarea organelor de anchetă pentru faptul că secretarul Primăriei Albeni a dat dovadă de neglijență și și-ar fi îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu. Corpul de Control a mai depistat că aleșii locali au introdus o taxă de branșare la gaze de 800 de lei. ANAF va trebui să verifice legalitatea taxei respective. S-a mai descoperit că există hotărâri emise de Consiliul Local cu numere diferite, conținut diferit și cu semnături diferite pentru președintele de ședință. Din acest ultim motiv va fi depusă o sesizare penală.

Edilii trebuie să facă demersuri să recupereze și anumite stimulente de risc oferite asistenților comunitari. Se va sesiza ANAF cu privire la respectarea disciplinei financiare la Primăria Albeni. A mai fost depistat un contract pentru centrul multifuncțional încheiat peste valoarea creditelor de angajament.

Potrivit Raportului de control, conducerea Primăriei Albeni ar fi menținut un funcționar ca debutant pe o perioadă de 5 ani de zile. În acest caz va fi sesizată Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Exit mobile version