Acasă Eveniment Gorj: Un tânăr beat și cu permisul anulat a provocat un accident...

Gorj: Un tânăr beat și cu permisul anulat a provocat un accident rutier

Şoferiţă rănită în urma unei tamponări, la Târgu Jiu
Şoferiţă rănită în urma unei tamponări, la Târgu Jiu

Un bărbat, de 34 de ani, din comuna gorjeană Bustuchin, este anchetat după ce a avariat o mașină. Tânărul a fost depistat la finalul săptămânii trecute în timp ce se afla pe raza localității şi încerca să scoată un autoturism dintr-un şanţ.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta ar fi sustras autoturismul din comuna Baia de Fier, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în timp ce se deplasa pe D.J. 675/C Bustuchin, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a izbit o schelă metalică, provocând avarii pe partea laterală dreapta spate a autoturismului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit că acesta are anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Autoturismul a fost restituit proprietarei, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența alcoolului și are dreptul de a conduce anulat.

Exit mobile version