Acasă Actualitate O nouă licitație pentru varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

O nouă licitație pentru varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

Licitația pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost anulată, dar se speră ca licitația să fie reluată rapid.

Anunțul a fost făcut de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul a declarat că a aflat acest lucru luni, în urma unor discuții avute cu șefii Ministerului Transporturilor. O singură firmă se înscrisese la licitația pentru varianta ocolitoare a orașului. Bugetul pentru restul lucrărilor era de 200 de milioane de lei. Timp de o jumătate de an au analizat specialiștii din ministerul de resort singura ofertă depusă, după care au decis să anuleze licitația. Varianta ocolitoare ar fi trebuit să fie gata încă din luna octombrie 2016.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că licitația a fost anulată de mai multă vreme, deși oficial se spunea că licitația are un câștigător. Edilul din Târgu Jiu a primit promisiuni de la ministrul de resort că va fi organizată o nouă licitație, iar din primăvară ar putea fi cunoscut câștigătorul și lucrările să fie reluate.

Doar promisiuni

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că a fost indus în eroare de vizitele dese ale fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a dat tot timpul senzația că totul este în regulă și nu sunt probleme cu licitația. Timp de şase luni s-au tot analizat documentele și s-a făcut schimb de adrese pentru ca, în final, să se anuleze toată procedura. Potrivit primarului din Târgu Jiu, nu este posibil să se aștepte şase luni pentru a analiza o singură ofertă. Licitația putea fi anulată mult mai devreme pentru a câștiga timp.

Se putea realiza o nouă licitație. Mai mult decât atât, în ultima lună și jumătate nu au fost făcute niciun fel de demersuri pentru a se publica anunțul pentru o altă licitație. „Eu sper să fie făcute rapid procedurile pentru o nouă licitație, astfel încât până în primăvara anului viitor să avem desemnat un constructor. Nu înțeleg de ce a durat şase luni să vadă că nu e bună oferta primită de la singura firmă înscrisă la licitație. Deja acum puteam avea un constructor și poate erau reluate și lucrările“, a declarat Marcel Romanescu. Noua variantă ocolitoare a municipiului Târgu Jiu va avea o lungime de 21 de kilometri și va scoate complet traficul greu din oraș.

Exit mobile version