Acasă Local Dolj Mega anvelopare pentru blocurile din Craiova

Mega anvelopare pentru blocurile din Craiova

Primăria Craiova vrea să continue anveloparea mai multor blocuri

Primăria Craiova intenționează să încheie un acord-cadru pentru reabilitarea blocurilor din oraș. Valoarea acestuia este de 2.305.588.481,70 de lei.

Anvelopare
Anvelopare

Recent, administrația locală craioveană a scos la licitație un acord-cadru pe patru ani, în valoare de 2,3 miliarde de lei pentru anveloparea blocurilor. Potrivit anunţului postat în sistemul electronic de achiziţii publice, este vorba despre un acord-cadru pe patru ani. Valoarea acestuia este cuprinsă între 151 de milioane şi 2,3 miliarde de lei. Anunțul a fost publicat în SEAP în urmă cu câteva zile și ofertele sunt așteptate până aproape de jumătatea lunii martie.

Acordul va fi împărțit în două loturi. Lotul 1 pentru zona de sud a orașului. Acesta are o valoare de 1.152.794.240,85 de lei. Lotul 2 vizează anveloparea blocurilor din zona de nord a orașului. Are aceeași valoare ca primul, adică o valoare estimată între 75.769.560,78 – 1.152.794.240,85 de lei.

Licitație

Anvelopare

Iată ce se spune în anunțul publicat în SEAP: “Municipiul Craiova intenţionează să încheie un acord-cadru, având ca obiect Executarea lucrărilor pentru „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Craiova”.

Realizarea lucrărilor de reabilitare termică are drept scop creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării menținerii climatului termic interior precum ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Ce se precizează în caietul de sarcini

Reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuințe are ca efecte reducerea costurilor de întreținere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, creșterea independenței energetice, prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților. Cantitaţile minime şi maxime estimate pe durata Acordului-cadru, pe fiecare lot în parte, precum şi pentru un contract subsecvent sunt prezentate în Anexele nr.1, nr.2, nr.3 și nr.4 la Caietul de sarcini. Acestea reprezintă estimări ale cantităților care ar putea fi solicitate pe întreaga durată a acordului-cadru, acestea putând fi mai mici, egale sau mai mari față de cele estimate, în funcție de necesitățile autoritații contractante.

Nu fac obiectul acordului-cadru, lucrările de execuţie pentru proiectele de renovare energetică a clădirilor rezidentiale din municipiul Craiova pentru care autoritatea contractantă a încheiat contracte de finanţare prin PNRR, necesitatea fiind astfel cunoscută la momentul inițierii prezentei proceduri de atribuire. Modificarea Acordului-cadru/contractului de achiziție publică, în cursul perioadei sale de valabilitate, se face în cazurile şi condițiile prevazute la art.221 din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în Caietul de sarcini.

Foto: proidea.ro

Tot în anunțul încărcat în SEAP se spune că sursa de finanţare va fi asigurată din bugetul local sau alte surse. Pentru finanțarea execuției lucrărilor aferente contractelor subsecvente încheiate în derularea acordului cadru, primăria poate accesa proiecte sau programe finanțate din fonduri europene.

Ce lucrări vor fi efectuate

Ce implică aceste lucrări de reabilitare a blocurilor în valoare de 2.305.588.481,70 de lei? În primul rând:

  • lucrări de hidroizolare,
  • lucrări de instalații pentru clădiri,
  • lucrări de instalații electrice,
  • instalare de uși și ferestre,
  • lucrări la fațada blocurilor.

Executantul are posibilitatea să subcontracteze aceste lucrări.

Materialele folosite la anvelopare vor fi: polistiren extrudat și expandat, vată bazaltică, tâmplăria va fi din PVC. Terasele blocurilor vor fi și ele izolate.Termoizolat va fi și planșeul peste subsol. Vor fi schimbate lifturile în cazul blocurilor turn, vor fi montate panouri fotovoltaice. La final, fațadele blocurilor vor fi finisate cu tencuială decorativă.

Citește și: (VIDEO) Aproximativ 5 milioane de țigarete descoperite într-un ansamblu rutier în PTF Bechet

Exit mobile version