Acasă Local Dolj (VIDEO) Peste 110 de sancţiuni contravenţionale, aplicate șoferilor doljeni în câteva ore

(VIDEO) Peste 110 de sancţiuni contravenţionale, aplicate șoferilor doljeni în câteva ore

Poliţiştii rutieri din Dolj, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au acționat, aseară, în intervalul orar 18.00 – 2.00, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, aceștia fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Activitățile au avut şi un scop informativ-preventiv, astfel că, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj au aplicat un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

În urma activităţilor desfăşurate au fost efectuate 272 de testări cu aparatul etilotest și 8 testări drug test, fiind legitimate și verificate peste 320 de persoane și controlate 290 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 110 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.000 de lei. Totodată, au fost reținute și 12 permise de conducere.

Exit mobile version