Acasă Local Dolj Polițiștii doljeni au dat sâmbătă seară 59 de amenzi și au reținut...

Polițiștii doljeni au dat sâmbătă seară 59 de amenzi și au reținut 9 permise

Polițiștii mehedințeni au dat aPolițiștii doljeni au dat sâmbătă seară 59 de amenzi și au reținut 9 permise
Polițiștii doljeni au dat sâmbătă seară 59 de amenzi și au reținut 9 permise

Polițiștii doljeni au organizat sâmbătă, în intervalul orar 20.00-00.00, o acțiune cu efective mărite, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost folosite aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea conducătorilor auto care aleg să conducă vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost verificate și legitimate aproximativ 190 de persoane și 170 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei. Ca măsură complementară, la regimul rutier, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi două infracţiuni.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Șofer din Cernătești, pozitiv la drugtest

Un bărbat, din comuna Cernătești a fost oprit de polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606 B.

Fiind testat cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Șoferul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fot întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolui sau a altor substanțe.

Șofer din Malu Mare, băut la volan

Un alt bărbat, de 50 de ani, din comuna Malu Mare a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mesteacănului,din comuna Malu Mare.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Franța pune suprataxă pe hainele ieftine din China

Exit mobile version