Acasă Local Dolj Șapte persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc...

Șapte persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc în Dolj și Mehedinți

Șapte persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat miercuri activitatea infracțională a 7 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată. În sarcina uneia dintre acestea a fost reținută și comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – februarie 2024, acestea, precum și alte 5 persoane cercetate (două aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, în alte cauze penale și trei care se sustrag cercetărilor), ar fi comercializat în mod repetat droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy și cocaină) către consumatori din județele Dolj și Mehedinți.

De asemenea, în cursul zilei de 21 februarie 2024, patru dintre bănuiți au fost depistați în flagrant delict, imediat după ce ar fi vândut canabis, pentru 2.000 de lei.

Șapte persoane cercetate au fost arestate preventiv

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate, la aceeași dată, în cele două județe, au fost ridicate cantități de canabis, MDMA (ecstasy) și cocaină, grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus miercuri reținerea celor 7 persoane cercetate și au formulat propunere de arestare preventivă pentru acestea, cât și pentru cele două persoane aflate deja în executarea unor pedepse privative de libertate. Totodată, au solicitat arestarea preventivă în lipsă a celor trei persoane care se sustrag cercetărilor.

Pe 22 februarie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 7 persoane reținute, pentru 30 de zile, urmând a se pronunța și cu privire și la celelalte 5.

Citește și: Un șofer a murit și alte patru persoane au fost rănite după ciocnirea a două autoturisme

Exit mobile version