Acasă Local Salubritate Craiova critică deciziile instanţelor de judecată, dar se supune

Salubritate Craiova critică deciziile instanţelor de judecată, dar se supune

Câine din Adăpostul Breasta/sursa foto Facebook

Războiul dintre SC Salubritate Craiova şi unii dintre voluntarii care merg zilnic la Adăpostul din Breasta continuă. SC Salubritate, societatea în a cărei ogradă este Serviciul de Gestionare a câinilor fără stăpân este nemulţumită de faptul că instanţa Curţii de Apel Craiova a decis că anumiţi voluntari să aibă accesul liber în adăpost. În ciuda acestei insatisfacţii, operatorul spune că: „SC Salubritate Craiova SRL se supune, cum este natural, deciziei instanțelor de judecată și va permite numitei Matei Cerasela accesul în incinta adăpostului canin”.


Conflictul a apărut în urmă cu câteva luni mai precis în luna noiembrie 2022, când unuia dintre voluntari, Cerasela Matei, i s-a interezis intrarea în adăpost. În decizia din data de 21.11.2022 acesteia i se interzicea accesul în adăpost şi i se spunea, printre altele, că trebuie „ să se comporte civilizat şi să nu adreseze expresii jignitoare lucrătorilor sau chiar animalelor cazate,, .
Voluntarul nu a stat cu mîinile în sân, a cerut în instanţă accesul în adăpost. Instanţa i-a dat câştig, hotărâre care nu este pe placul SC Salubritate Craiova. Despre această decizie am relatat în GdS, în urmă cu câteva zile.

Câine în adăpostul Breasta

Salubrităţii i s-a pus pata pe un singur voluntar

În replică faţă de cele prezentate în articol, reprezentanţii SC Salubritate au ţinut să facă următoarele precizări:


„Voluntarii au avut mereu acces în cadrul Adăpostului canin Breasta, cu excepția unuia dintre reprezentații legali ai ONG-ului care a acționat în instanță societatea. Acest reprezentant, numita Matei Cerasela, a încălcat în mod repetat regulamentul adăpostului cu privire la conduita față de angajați, prin injurii, amenințări și supunere constantă la hărțuiri. De asemenea, acest reprezentant a abandonat cadavre de câini în adăpost, a blocat poarta adăpostului cu mașina proprietate personală, fapt pentru care au fost chemate organele abilitate în repetate rânduri pentru a restabili ordinea. Totodată, doamna în cauză a fost informată de restricționarea accesului său în incinta adăpostului, printr-un act oficial. Asociația din care doamna de mai sus face parte a trimis alți voluntari la adăpostul canin, voluntari care s-au comportat adecvat și al căror acces este permis și în ziua de astăzi.

Câine în adăpostul Breasta

Voluntarii nu au voie în boxele câinilor

Reprezentanții ONG-urilor pot participa la verificarea modului de hrănire a câinilor și la activitățile medicale care au loc în incinta adăpostului. Aceștia, însă, nu pot intra în boxele câinilor, cu excepția îngrijitorilor, angajați ai SC Salubritate Craiova SRL.

SC Salubritate Craiova SRL nu a interzis și nu a fost deranjată de prezența voluntarilor în adăpostul canin. Dimpotrivă, SC Salubritate Craiova SRL a făcut și face în continuare apel la colaborare către ONG-uri și asociațiile de voluntari, pentru a conlucra în interesul animalelor fără stăpân. Există ONG-uri ce ne-au sprijinit și ne vor sprijini în continuare în acțiunile noastre, iar cel mai bun exemplu este cel mai recent târg de adopții organizat de societate, care s-a bucurat de prezența voluntarilor JCI Craiova. Aceștia au dat dovadă întotdeauna de spirit civic, responsabilitate și preocupare față de soarta animalelor fără stăpân. Programul în adăpost a fost mărit, conform legii, ca urmare a solicitărilor ONG-urilor, pentru a încuraja prezența cetățenilor în adăpost și la ore mai înaintate, tocmai pentru binele câinilor fără stăpân și pentru a crește șansele lor la adopție. SC Salubritate Craiova SRL se supune, cum este natural, deciziei instanțelor de judecată și va permite numitei Matei Cerasela accesul în incinta adăpostului canin. În cazul în care aceasta va continua comportamentul neadecvat și nu va respecta regulamentul adăpostului canin, ne vedem nevoiți să apelăm, din nou, la organele abilitate.De asemenea numita Loacă Aurelia, poate intra oricând în adăpost și poate participa la activitățile enumerate mai sus. „, spun reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL.

Câine în adăpostul Breasta

Capturarea nu se face în prezenţa voluntarilor

Aceştia au mai spus că: ” În ceea ce privește solicitările ONG-urilor de a participa la acțiunile de capturare, facem precizarea că:

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân deține două echipaje de capturare, ce parcurg străzile orașului într-un interval orar și care desfășoară acțiunea de capturare la vederea câinilor fără stăpân. Așadar, aceste capturări nu sunt programate, cu excepția sesizărilor punctuale primite de către SC Salubritate Craiova SRL, unde și acolo există posibilitatea ca acei câini să nu mai fie la fața locului atunci când echipajele de capturare ajung în zonele sesizate.”.

Voluntarii au altă variantă

Adăpostul Breasta

În legătură cu aceste precizări, volunatrul arătat cu degetul de către Salubritate, Cerasela Matei reprezentantul Asociaţiei Bless Dogs spune:


„SC Salubritate minte în continuare. Mi-au fabricat nişte lucruri…. Toate se vor răsfrânge asupra SC Salubritate. Nici un reprezentant nu a fost lăsat să vadă masa câinilor. Lucrează cu nişte ONG-uri de casă şi cu care au ucis câinii. Au făcut un târg de adopţii, au fost adoptaţi şase câini şi au fost omorâţi 100 de câini. Acestea sunt ONG-uri care apără câinii? Nu ne trimit răspuns la capturare, nu ştim programul de capturare”, spune Cerasela Matei, reprezentant ONG.

Adăpostul Breasta/ sursa foto Facebook


La rândul ei, Aurelia Loacă a adăugat: „Răspunsul este foarte bun pentru noi. Chiar v-aş ruga să-l publicați. Să publicaţi dreptul la replică. Să putem veni și noi cu contra argumente. Cât am fost interzisă nimeni nu a asistat la hrana câinilor. Dar dacă insistă le vom demonstra cu probe și tot în instanță”, spune reprezentantul Asociaţiei „Viaţa Animalelor.cc

Exit mobile version