Acasă Local Dolj Cele mai sângeroase crime din 2022, în Dolj

Cele mai sângeroase crime din 2022, în Dolj

Criminalul de la Călăraşi a fost prins de poliţişti a doua zi de Crăciun
Criminalul de la Călăraşi a fost prins de poliţişti a doua zi de Crăciun

Judeţul Dolj a fost marcat, şi în 2022, de câteva crime oribile, ale căror scenarii sunt greu de explicat în cuvinte.

Luna februarie a anului 2022 a început tulburător pentru un cuplu care locuia în satul Urecheşti, din comuna doljeană Mischii. Pe 7 februarie, un bărbat de 50 de ani şi-a ucis concubina de 49 de ani, apoi s-a sinucis. Cei doi locuiau împreună. Ei au fost găsiți decedați de fiul femeii, dintr-o relație anterioară. Se pare că bărbatul a sugrumat-o pe femeie, după care și-a pus capăt zilelor. Vecinii au declarat, la momentul respectiv, că cei doi se mutaseră în comună cu aproximativ 4 ani în urmă. Nimeni nu ştia ca cei doi să fi avut probleme sau să se certe. Se pare că omorul a avut loc după un grătar la care cei doi participaseră cu o seară înainte să fie descoperiţi morţi.

Crimă descoperită la mai bine de un an de la săvârşire

În iulie 2022 avea să se descopere o crimă greu de imaginat. O femeie din Craiova a fost omorâtă de fostul soț, iar cadavrul fusese îngropat. Crima a fost descoperită abia după ce, pe 1 iulie, fiul acesteia a dat-o dispărută. Fiul femeii a declarat poliţiei, la acel moment, că în luna martie 2021, mama sa, Silvia Albișoru, din Municipiul Craiova, a plecat de la domiciliul său cu intenția de a ajunge în Italia. De la acea dată nu a mai putut lua legătura cu ea. Polițiștii au început imediat cercetările, iar în urma verificărilor inițiale au rezultat indicii rezonabile privind săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie.

Cadavrul, transportat la Şiminicu de Sus şi îngropat

Cauza a fost preluată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. „În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la sfârșitul lunii aprilie 2021, în locuința comună din municipiul Craiova, femeia ar fi fost agresată de fostul soț, agresiuni ce au condus la decesul acesteia.

Ulterior, trupul femeii ar fi fost transportat în comuna Șimnicu de Sus, unde ar fi fost îngropat. În noaptea de 1 spre 2 iulie 2022, în comuna Șimnicu de Sus, s-a procedat la excavarea zonei, iar la o adâncime de doi metri a fost găsit cadravrul unei persoane de sex feminin, în stare avansată de descompunere. În urma probatoriului administrat, bărbatul de 55 de ani, din municipiul Craiova a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Dolj“, a precizat IPJ Dolj.

Şi-a omorât părinţii şi i-a lăsat să putrezească

Şi în toamna anului 2022 au avut loc două crime monstruoase. Prima dintre ele, descoperită pe 13 septembrie, a depăşit cele mai urâte scenarii de film. Doi soţi au fost ucişi cu sânge rece chiar de fiul lor, în comuna doljeană Mîrşani.
Cele două persone au fost găsite moarte, în stare de putrefacţie, chiar în casa în care locuiau. Poliţia a fost alertată de o vecină, care nu îi mai văzuse de câteva zile pe cei doi soţi.

Ce a descoperit poliţia după cercetări este de-a dreptul şocant!

„La data de 13 septembrie (2022), polițiștii Secției nr. 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați de o femeie din comuna Mîrșani, cu privire la faptul că vecinii săi, un bărbat, de 61 de ani și o femeie, de 50 de ani, nu au mai fost văzuți din data de 8 septembrie. La fața locului s-au deplasat polițiștii însoțiți de tehnician criminalist. În imobil, pe pat, au fost găsite cele două persoane, decedate. Cadavrele erau în stare de putrefacție. Cele două cadavre au fost transportate la morga Spitalului Clinic Județean Filantropia Craiova, unde, în urma efectuării necropsiei, medicul legist din cadrul I.M.L. Craiova a constatat preliminar, în cazul ambelor victime, că moartea ar fi fost violentă“, a precizat IPJ Dolj. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbatul şi femeia au fost ucişi de fiul lor, un craiovean de 28 de ani.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că fiul victimelor, un tânăr de 28 de ani, din municipiul Craiova, în perioada 8-9 septembrie 2022, ar fi aplicat multiple lovituri celor două victime în zona capului, folosind un obiect dur, după care ar fi părăsit imobilul”, au mai precizat oamenii legii.
După audieri, pe 13 septembrie, suspectul a fost reţinut pentru omor.

I-a tăiat gâtul unui vecin, apoi a anunţat poliţia

Cea de-a doua crimă a toamnei lui 2022 s-a petrecut la Calafat, în luna noiembrie. Polițiștii din Calafat au fost sesizați, pe 21 noiembrie, prin apel de urgență 112, de un tânăr de 23 de ani, din localitate, că, în timp ce se afla în satul Golenți, ar fi omorât o persoană. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii. Aceştia au găsit apelantul precum și un bărbat de 56 de ani, tot din satul Golenți, în stare de inconștiență. A fost solicitată şi o ambulanță din cadrul SAJ Dolj, din păcate fiind constatat decesul bărbatului de 56 de ani.

Potrivit poliţiştilor, crima a avut loc în locuința bărbatului de 56 de ani, din Municipiul Calafat, sat Golenți, în urma unui conflict spontan. Victima ar fi fost lovită cu un cuțit în zona gâtului, de tânărul de 23 de ani, lovitură în urma căreia a rezultat decesul primului. În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut.

Şi-a tăiat cu drujba partenerul de pahar, în Ajunul Crăciunului

Anul s-a încheiat cu o crimă oribilă, comisă chiar în Ajunul Crăciunului. Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Călărași, județul Dolj, a fost ucis de un tânăr cu care a consumat alcool. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Dolj, bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în locuința sa din comuna Călărași, în dimineața de Crăciun. Descoperirea a fost făcută de o vecină, care a sunat la 112. „În cursul nopții de 24/25 decembrie, bărbatul de 57 de ani, împreună cu alți doi bărbați din aceeași localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuința victimei.

La un moment dat, unul dintre cei doi bărbati, în vârstă de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei cu corpuri dure și cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul”, au mai precizat polițiștii. Victima a fost atacată cu o drujbă. Imediat după ce l-a ucis pe partenerul de pahar, tânărul a fugit şi s-a ascuns. Poliţiştii doljeni au organizat o amplă acţiune de căutare a suspectului. În seara zilei de 26 decembrie a fost prins pe un câmp din extravilanul comunei Călăraşi.

Exit mobile version