Acasă Local Dolj Asociaţia de proprietari nu a plătit, locatarii stau în frig

Asociaţia de proprietari nu a plătit, locatarii stau în frig

Majoritatea proprietarilor din asociația de proprietari Viitorul nu are căldură

În Craiova se îngroaşă rândul locatarilor care stau în frig. O mare problemă o au craiovenii care îşi plătesc întreţinerea, dar din cauza celor rău-platnici, au oprită căldura şi apa caldă. Este o culpă comună, asociaţie de proprietari şi restanţieri. Pe de o parte, asociaţia de proprietari nu-i acţionează în instanţă pe restanţieri, pe de alta, indolenţa restanţierilor care nu plătesc întreţinerea.

Într-o astfel de situaţie este şi asociaţia de proprietari „Viitorul” Calea Bucureşti care are către furnizorul de căldură al oraşului o datorie de 155.825 de lei pentru primele patru luni din an. Pentru următoarele luni nu au înregistrat restanţe pentru că operatorul le-a închis robinetul, în schimb penalităţile au curs. Drept urmare, cele trei blocuri turn au rămas din luna mai şi până în prezent fără apă caldă. Acum a venit sezonul rece şi cum asociaţia nu şi-a plătit restanţele nu primeşte căldură. În zadar a notificat Termo Urban asociaţia de proprietari că datoriile pentru primele patru luni din 2022 tot nu au fost plătite
Proprietarii care îşi plătesc întreţinerea, dar nu au locuinţele încălzite şi nici apă caldă arată cu degetul spre asociaţia de proprietari. Ei consideră că reprezentanţii locatarilor nu au găsit soluţii pentru recuperarea debitelor vechi. Asociaţia spune că strânge fiecare ban ca să plătească restanţele, dar şi facturile către Termo Urban.

Proprietarii din blocurile R1,R2 și R3 nu au căldură și apă caldă


„Asociația de locatari “Viitorul”Calea București este o asociație ce cuprinde trei blocuri turn-R1,R2,R3 și care a adunat datorii către Termo de-a lungul anilor și drept urmare din luna aprilie nu are apa calda și caldura. Iarna locatarii fără nici o datorie stau în frig și fără apa calda. Este în regulă să nu acționezi în judecată persoanele rău-platnice ani de zile? Este în regulă să lași în frig oamenii care își plătesc luna de luna datoriile pentru ca nu se face nimic să se recupereze datoriile? Nu există nici o soluție tehnică să fie blocat accesul la căldură al celor cu datorii?”, spune fiica unor locatari din Asociaţia de proprietari Viitorul, Calea Bucureşti.

Lista de plată

Greu cu plata datoriilor


Asociaţia este una cu probleme şi a acumulat restanţe atât către vechiul furnizor de căldură, cât şi către actualul operator, Termo Urban. Datoriile au venit ca un tăvălug şi asociaţia abia a putut plăti facturile la gaze, apă rece şi energie electrică.

Nu avem căldură, pentru că avem datorii. Sunt restanţe de anul ăsta. Avem şi la Termo vechi şi la Termo Urban avem ddatorii din februari-martie. Până acum am avut datorii şi le-am plătit eşalonat şi acum spun că nu-i interesează. Am plătit gazele, lumina, apa rece ca să nu le taie. Acum veniră de la Termo şi dau căldură doar la trei scări, ceilalţi stau aşa. Avem la o scară o persoană cu 7.000 de lei. Este în puşcărie, are dosar pe rol. La altă scară este o persoană cu care ne judecăm de ani buni. Stau oamenii şi tremură de frig. Sunt copii mici, pensionari care se încălzesc la aragaz. De la Termo ne reproşează că nu am încasări”, spune preşedintele asociaţiei de proprietari Petria Doană.

Aceasta mai susţine că unii dintre locatari sunt rău intenţionaţi şi refuză să plătească.

„Sunt oameni care refuză să plătească. Este o proprietară care a început să ţipe la mine când i-am zis să plătească utilităţile. Alta cred că lucrează la spital nici nu se uită la mine când îi zic să plătească. Altul, un tânăr spune că nu vrea să plătească pentru că nu i-am dat apă caldă. Eu dau apă caldă? El plăteşte serviciile de care a beneficiat., nu îmi plăteşte mie”, mai spune preşedinta.

Termo Urban le-a ridicat contoarele

În timp ce locatarii şi asociaţia de proprietari se scandalizează şi caută un ţap ispăşitor, lucrătorii de la Termo Urban ridicau contoarele de la scările cu datorii. La fiecare uşă de la intrarea în bloc era afişat următorul anunţ:

Termo Urban vă aduce la cunoştinţă că la data redactării prezentei informări, asociaţia dumneavoastră se află în evidenţele noastre cu o restanţă totală de 155.852, 71 de lei la plata facturilor de energie termică. de asemenea vă informăm că Termo Urban a emisunnumăr de cinci notificări de suspendare sau limitare a furnizării energiei termice, prin care am atenţionat asociaţia de proprietari că a depăşit termenul legal de 45 de zile pentru achitarea facturilor specificat în cadrul fiecărei notificări ăn parte. În consecinţă, termo Urban, vă informează că suspendarea furnizării agentului termic, mai precis a apei calde şi căldurii se datorează în exclusivitate faptului că asociaţia de propreitari nu a achitat facturile restant, cea mai veche restanţă datând din ianuarie 2022„.

Exit mobile version