Acasă Local Se caută investitori pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice

Se caută investitori pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice

Primăria Craiova a stabilit chiria terenurilor, iar acum caută investitori pentru amenajarea a nouă staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice

Se caută investitori pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice. Primăria Craiova a demarat, miercuri, procedura de închiriere prin licitaţie publică, pe o perioadă de 10 ani, a celor nouă terenuri aparţinând domeniului public, unde ar urma să fie amplasate staţii de alimentare a automobilelor electrice.

În vară, Consiliul Local (CL) a stabilit nouă amplasamente pentru astfel de staţii, iar în toamnă a aprobat scoaterea lor la licitaţie, în vederea închirierii, şi cuantumul chiriei. Autorităţile locale au decis ca investiția va fi una sută la sută privată. Adică, primăria pune la dispoziție nouă parcări publice, situate în zone intens circulate din Craiova, iar firma care va câștiga licitația va realiza toată investiția pe cheltuiala ei şi va plăti apoi o chirie pentru folosirea terenurilor.

Suprafeţele oferite de municipalitate au între 21 mp şi 34 mp şi se află în preajma unor obiective cu trafic intens, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență, Piața Centrală, Piața Gării, Big Craiovița, Parcul „Nicolae Romanescu“ (foto), strada Sfântu Dumitru, Grădina Botanică sau Judecătoria Craiova. Totul este să se găsească şi doritori dispuşi să investească într-o astfel de afacere. Chiriile, stabilite în lei şi euro/mp (la un curs de 4,9489 lei pentru un euro, curs valutar din 08.11.2021, data evaluării terenurilor), diferă în funcţie de zona în care se află terenul (mediană, central, ultracentral), dar tot ajung la câteva mii de euro pe an.

Cea mai mare chirie ar fi pentru terenul de pe strada A.I. Cuza (3.916 euro/an, adică 326 de euro/lună) şi pentru cel de la Piaţa Mare (3.691 de euro pe an, 308 euro/lună), iar cea mai ieftină variantă pentru investitor ar fi chiria pentru staţia din Craioviţa Nouă (1.166 de euro pe an, adică 97 de euro/lună). Ofertele sunt aşteptate până la data de 31 ianuarie 2022.

Se caută investitori pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice. Cum se achită chiria şi ce obligaţii are investitorul

Chiria se va achita în două rate (prima în luna martie şi a doua în luna septembrie), la datele prevăzute în contractul de închiriere, cel mai târziu în ultima zi lucrătoare a lunii martie sau septembrie. Conform contractului, locatarul va realiza, pe cheltuiala sa, amplasarea staţiilor de reîncărcare vehicule electrice. Ele vor fi prevăzute cu cel puțin două prize de încărcare, fiecare priză având o putere minimă de cel putin 22kW și vor fi echipate, din motive de interoperabilitate, cel puțin cu prize sau conectori de tip 2 pentru vehicule.

Se caută investitori pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice
Primăria Craiova a stabilit chiria terenurilor, iar acum caută investitori pentru amenajarea a nouă staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice

De asemenea, tot locatarul va depune demersurile obţinerii autorizaţiilor necesare edificării construcţiilor, realizării branşamentelor la utilităţi, în baza unor proiecte. Și asta tot pe cheltuiala lui, fără a fi deduse din chiria datorată primăriei.

Contractele de asigurarea utilităţilor vor fi încheiate de câştigătorul procedurii în nume propriu, cheltuielile aferente contractelor revenindu-i acestuia. „Plata utilităţilor intră în sarcina exclusivă a câştigătorului procedurii, neputând avea pretenţia deducerii acestora din valoarea chiriei“, după cum se specifică în hotărârea CL Craiova. Primăria îi interzice locatarului să subînchirieze stațiile altor persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea rezolvirii de drept a contractului, fără somaţie sau punere în întârziere și fără intervenţia instanţei judecătoreşti.

Exit mobile version