Acasă Actualitate Peste 600 de mii de măşti de protecţie zac la Sala Polivalentă...

Peste 600 de mii de măşti de protecţie zac la Sala Polivalentă din Craiova

Măşti cumpărate pentru persoanele defavorizate nu au fost distribuite

Primăria Craiova a rămas cu peste 600 de mii de măşti pe stoc din totalul de 734.300 de măşti cumpărate cu bani din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia guvernului. Primăria a distribuit prin Direcţia de Asistenţă Socială doar 127.500 de măşti.

Lucrurile au stat în felul următor, Primăria Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, a ridicat, în septembrie 2020, de la Direcția de Sănătate Publică Dolj 734.300 bucăți pentru un număr de 14.686 persoane, respectiv 14.686 cutii a câte 50 măști de protecție. Numărul de măşti dat primăriei s-a făcut în baza unui necesar solicitat de administraţia locală. Măştile urmau să fie distribuite persoanelor defavorizate, pensionarilor cu venituri mici şi persoanelor încadrate într-un grad de handicap.

Măşti
Foto: Aleph News

Distribuirea s-a făcut prin Direcţia de Asistenţă Socială

Direcţia de Asistenţă Socială a început distribuirea în perioada 23-25 septembrie, la Sala Polivalentă numai că beneficiarii nu prea s-au arătat interesaţi. Acţiunea de distribuire a continuat şi în luna următoare, dar fără succes. În cele din urmă Direcţia s-a limitat să împartă aceste măşti de la propriile sedii. Cu toate acestea, măştile nu au fost distribuite la timp în perioada stării de urgență şi primăria a rămas cu 606.800 de măşti. Cele 606.800 măști (12.136 cutii) nedistribuite se află la Sala Polivalentă.

În prezent, situația la zi se prezintă astfel: Numărul total de măşti este de 734.300, iar numărul măştilor distribuite este de 127.500, iar diferenţa este de 606.800. Numărul total al beneficiarilor este de 14.686 dintre aceştia 2.550 au ridicat măştile, iar alţii 12.136 nu au ridicat pachetul cu măşti, se arată într-un comunicat venit din partea Primăriei Craiova

Foto:evz.ro

Cui returnează Primăria măştile?

Acum Primăria Craiova spune că se roagă de DSP Dolj să-i dea măştile înapoi.

Ulterior finalizării campaniilor de distribuire a măștilor de protecție, s-au întocmit și transmis două adrese către Direcția de Sănătate Publică Dolj, prima în decembrie 2020, iar cea de-a doua în martie 2021, prin care au fost prezentate măsurile întreprinse de autoritatea locală, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, pentru distribuirea măștilor de protecție către familiile și persoanele defavorizate din municipiul Craiova, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020 și s-a solicitat desemnarea unui reprezentant al DSP căruia să îi fie predat stocul rămas nedistribuit.DSP Dolj a comunicat în răspunsul la prima adresă faptul că a înaintat solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială Craiova către Ministerul Sănătății și că vor transmite răspunsul ministerului imediat ce îl primesc,

se mai arată în comunicat.

Până în prezent, nici Direcția de Sănătate Publică Dolj, nici Ministerul Sănătății nu au emis niciun punct de vedere în legătură cu procedura de urmat de către autoritățile locale care au rămas cu stocuri de măști de protecție.

Exit mobile version