Acasă Local Gorj Violonistul Alexandru Tomescu, aclamat de târgujieni

Violonistul Alexandru Tomescu, aclamat de târgujieni

Violonistul Alexandru Tomescu a susţinut la Târgu Jiu un recital de excepţie. Evenimentul a avut loc în cadrul Turneului Stradivarius 2019, la finalul săptămânii trecute. Astfel, Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși“, au organizat, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, un nou concert de excepție oferit de violonistul Alexandru Tomescu, în cadrul turneului Stradivarius 2019. „Vive la Musique!“ – aceasta este deviza sub care se desfășoară turneul Stradivarius 2019. Un eveniment dedicat muzicii franceze și românești, aducând în fața publicului o combinație sonoră mai puțin obișnuită pe scenele de concert: vioara însoțită de harpă – o lume magică, plină de culoare și de prospețime. „A fost un recital de excepţie şi ne bucurăm că oraşul Târgu Jiu rămâne pe harta Turneului Stradivarius. Peste o mie de persoane au asistat la eveniment“, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

A patra oară la Târgu Jiu

Violonistul Alexandru Tomescu s-a aflat pentru a patra oară la Târgu Jiu. Este un iubitor al operelor brâncuşiene şi s-a creat şi o legătură specială cu publicul din Târgu Jiu. „Legătura dintre cele două instrumente este poate mai profundă decât pare la prima vedere: știți, desigur, povestea potrivit căreia poarta Raiului, atunci când se deschide, scârțâie câteodată. Acel scârțâit este sunetul viorii. Iar fericiții care îi trec pragul găsesc, cu siguranță, în grădina Raiului, și harpe – instrumentul angelic prin excelență. Conceput de virtuozul Alexandru Tomescu, acest turneu excepțional propune publicului din România o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, francezi și români, într-un dialog inedit între vioara lui Alexandru Tomescu, harpa lui Delphine Benhamou și mișcarea coregrafică a lui Lari Giorgescu, toate reunite într-un spectacol sincretic și original. Alexandru Tomescu este însuflețit de dorința de a împărtăși muzica clasică tuturor categoriilor de public și reușește să o facă grație magiei artei sale și a viorii Stradivarius Elder-Voicu creată în 1702. De asemenea, el împărtășește o legătură puternică cu cultura și limba franceză“, potrivit unui comunicat al Primăriei Târgu Jiu. Intrarea la concert a fost liberă.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version