Acasă Local Gorj Din nou gunoi aruncat pe marginea Transalpinei

Din nou gunoi aruncat pe marginea Transalpinei

Continuă bătaia de joc la adresa turiştilor şi a cabanierilor din zona montană Rânca. Este a treia săptămână în care drumarii au găsit saci cu gunoi menajer aruncaţi pe marginea Transalpinei, între Novaci şi Rânca. De data aceasta, persoana care a aruncat sacii de gunoi a fost surprinsă de trei administratori de pensiuni din Rânca. Respectivii au reţinut numărul autoturismului şi l-ar fi recunoscut şi pe şofer. Ar fi vorba chiar de un proprietar de casă de vacanţă din staţiunea Rânca şi localnic al oraşului Novaci. Cei trei cabanieri ar intenţiona să meargă în instanţă, să depună mărturie şi cel găsit vinvat să dea socoteală pentru fapta sa iresponsabilă.

Drumarii au ridicat sacii cu gunoi

Angela Vintilescu, patroana unui hotel din Rânca, a declarat că se va discuta la nivelul Asociaţiei Concesionarilor din staţiune ce este de făcut în continuare. „Nu credeam că ar putea fi chiar unul dintre noi, deşi am avut semnale în sensul acesta. Deocamdată, nu vreau să mai spun nimic, dar este revoltător. Nu se poate să vorbeşti de atragerea de turişti în zonă şi tu să arunci sacii cu gunoi pe marginea celei mai frumoase şosele montane din România! Pe acolo trec şi turiştii care vin la casa ta de vacanţă. Nu se poate! Este inadmisibil“, a declarat Angela Vintilescu.
La rândul său, Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a declarat că o echipă de muncitori din cadrul instituţiei a igienizat din nou zona. „Este pentru a treia oară în ultima lună când se întâmplă asta. Noi nu suntem firmă de salubritate. Şi de data aceasta a fost vorba de deşeuri menajere. S-a spus că noi aducem gunoi în Rânca să nu mai vină turiştii şi acum s-a văzut cine aduce gunoiul şi îl lasă pe marginea drumului. Nu mai este nimic de comentat. Oricum, o să închidem acel refugiu, mica parcare, să nu mai fie loc pentru gunoi. Nu ştiu ce se va întâmpla mai departe cu cel văzut că a aruncat gunoiul. Va trebui să depună mărturie. Nu ştiu dacă a fost filmat sau fotografiat. Am înţeles că este cineva foarte cunoscut în zonă. Este păcat că se întâmplă astfel de lucruri, pentru că vorbim de sute de oameni, poate mii cu tot cu localnicii, care trăiesc din turism la Rânca“, a spus Cristi Tudor.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version