Acasă Local Dolj Șofer turc, condamnat pentru mituirea a trei polițiști

Șofer turc, condamnat pentru mituirea a trei polițiști

Foarte mulți șoferi au rămas pietoni după ce au fost opriți de poliție
Foarte mulți șoferi au rămas pietoni după ce au fost opriți de poliție

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne definitiv la doi ani de închisoare cu suspendate un cetățean turc, acuzat că a încercat să mituiască cu 350 de lei trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova. În schimbul mitei, oamenii legii ar fi trebuit să nu-i rețină permisul cetățeanului turc, care a fost depistat circulând cu viteză peste limita legală și băut la volan.
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 7 ianuarie, un echipaj format din trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționa cu aparatul radar pe Calea Severinului, au depistat un autoturism Audi care circula cu viteza de 86 km/h. La volanul mașinii a fost identificat cetățeanul turc Erdogan Irey, de 46 de ani, cu reşedinţa în municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. Șoferul a fost rugat să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Când a aflat că e pe cale să-i fie reținut permisul de conducere, bărbatul a încercat să-i mituiască pe polițiști, după cum au susținut anchetatorii. Oamenii legii au anunțat ofițerii anticorupție, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar în biroul polițiștilor de la Rutieră. „Pentru a nu se lua măsuri legale împotriva sa, şi anume pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere, conducătorul auto a oferit lucrătorilor de poliţie suma de 350 de lei. Poliţiştii au refuzat categoric oferta și au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul de caz, a procedat la constatarea infracţiunii flagrante imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit suma de bani menționată“, au precizat oamenii legii.

Condamnat cu suspendare de instanțele din Craiova

Cetățeanul turc a fost arestat preventiv pe 8 ianuarie, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, iar după două săptămâni a și fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii mai.
Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, cetățeanul turc a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare social, dar și să presteze 90 de zile de muncă în folosul cumunității la Primăria Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. De asemenea, judecătorii doljeni au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 350 de lei.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Judecătorii de la Curtea de Apel au hotărât să mențină hotărârea atacată cu apel, așa că inculpatul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
Inculpatul a stat în arest preventiv până pe 11 ianuarie, când a fost plasat în arest la domiciliu printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova. La jumătatea lunii aprilie, instanța a dispus ca inculpatul să fie judecat în continuare sub control judiciar, măsură preventivă care a fost revocată la începutul lunii mai.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version