Acasă Local Dolj De ce s-a prăbușit asfaltul pe bulevardul Carol

De ce s-a prăbușit asfaltul pe bulevardul Carol

foto, Lucian Anghel

În urmă cu cinci zile, șoferii care circulau pe bulevardul Carol din Craiova au simțit că li se prăbușește asfaltul sub roți. S-a întâmplat în apropiere de intersecția cu strada Vasile Conta, unde capacul de canalizare și asfaltul în jurul acestuia s-au prăbușit instantaneu. Inițial, craterul ivit în asfalt a fost acoperit cu crengi de copac, păzit de polițiști locali și, într-un târziu, marcat cu o baliză. În fapt, acolo s-a produs o avarie sub stradă, apa a săpat pământul de sub covorul asfaltic, care în cele din urmă s-a prăbușit.
„Cauza surpării pe bulevardul Carol este producerea unei avarii la rețeaua publică de distribuție a apei potabile, care a avut ca urmare dislocarea solului sub asfalt în zona respectivă. Avaria a fost remediată în intervalul 7 mai, ora 19.00 – 8 mai, ora 6.00, ulterior infrastructura din zona surpării fiind adusă la forma inițială, inclusiv asfaltarea“, a precizat Mihaela Chirițescu, reprezentant CAO.
Într-adevăr, joi la ora prânzului, lucrările de readucere a carosabilului la starea inițială erau încheiate, locul fiind semnalizat în continuare cu o baliză.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version