Acasă Local Dolj Poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu

Poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu

Tânărul şi-a făcut o fotografie în care se văd vânătăi pe corpul său
Tânărul şi-a făcut o fotografie în care se văd vânătăi pe corpul său

Un tânăr de 29 de ani, din comuna doljeană Goieşti, acuză poliţiştii Secţiei 2 Craiova că l-au agresat, după ce a fost implicat într-un scandal şi chiar el a sunat la 112. Poliţiştii, pe de altă parte, susţin că ei doar l-au dus la secţie şi l-au sancţionat în urma conflictului pe care l-a avut în faţa unui club craiovean unde petrecuse toată noaptea de 15 spre 16 aprilie.

O noapte în care ar fi trebuit să se distreze s-a sfârşit la poliţie, apoi la spital pentru un tânăr din Goieşti. Ilarion Mădălin Vătăşelu recunoaşte că în noaptea scandalului a băut peste măsură şi a fost lovit, după ce a ieşit dintr-un club craiovean, de bodyguard. A chemat poliţia, apoi a fost dus la secţie, iar acolo susţine că a fost agresat şi de oamenii legii. „Am fost într-un club, unde am avut o divergenţă cu bodyguardul. Mi-a dat un pumn în cap şi m-a lovit cu capul în gură. Apoi m-a luat de gât şi nu m-a mai lăsat să intru şi eu am sunat la 112. Apoi un băiat din faţa clubului, care era beat şi pe care nu-l cunoşteam, a vrut să mă bată. Atunci a venit poliţia şi mi-au pus tot mie cătuşele, apoi m-au dus la Secţia 2.
Mi-au zis că sunt ţăran, că stau la Goieşti. În secţie m-au pus să stau pe burtă, pe ciment, în hol. Am refuzat şi atunci au început să mă bată. Am stat cam o oră acolo, mi-au dat şi o amendă de 1.000 de lei. Când am ieşit din secţie am sunat la 112 şi am spus că m-au bătut, dar au refuzat să mai vină pe motiv că mai sunasem o dată în seara aceea. După aceea m-am dus eu la spital şi am scos certificat medico-legal. Doctorul a scris pe certificat toate leziunile pe care le am. O să mă sfătuiesc cu un avocat să văd ce pot face“, a declarat tânărul. Concluzia la care a ajuns medicul legist este că tânărul are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. „Numitul Vătăşelul Ilarion Mădălin prezintă leziuni de violenţă ce s-au putut produce pe 16.04.2018 prin lovire cu sau de un corp dur. Necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor“, scrie în certificatul medico-legal al tânărului.

Poliţiştii neagă agresiunile şi îl invită să facă sesizare

Reprezentanţii poliţiei neagă vehement cele povestite de tânăr şi spun că acesta a depus, în noaptea respectivă, plângere pentru lovire împotriva unui bărbat. În plus, susţin că Ilarion a provocat scandalul din faţa clubului. „În noaptea de 15 spre 16 aprilie, tânărul în cauză şi altă persoană au provocat un scandal şi au fost conduşi la Secţia 2 de Poliţie Craiova, unde li s-au aplicat sancţiuni pentru provocare şi participare la scandal. Mai târziu, tânărul în cauză a depus o plângere pentru loviri şi alte violenţe împotriva unui bărbat, dar nu împotriva poliţiştilor. Dacă are vreo nemulţumire legată de modul de intervenţie a poliţiştilor, poate depune o sesizare la conducerea IPJ Dolj şi cu siguranţă se vor face cercetări pentru lămurirea situaţiei“.
Un caz similar a avut loc în Craiova, în vara anului 2016, când craioveanul Ionuț Boceanu a formulat o plângere penală împotriva mai multor polițiști, pe care îi acuza că l-au snopit în bătaie. Boceanu s-a prezentat atunci la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, iar medicii legiști au stabilit că a suferit mai multe leziuni în urma unei agresiuni fizice şi că avea nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version