Acasă Local Dolj „Profu’ de religie“ adună distincții

„Profu’ de religie“ adună distincții

„Profu’ de religie“, unul dintre spectacolele de top din România ()
„Profu’ de religie“, unul dintre spectacolele de top din România (Foto: TNCMS)
„Profu’ de religie“, unul dintre spectacolele de top din România (Foto: TNCMS)

Spectacolul „Profu’ de religie“, o producție a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, continuă să impresioneze. După ce de curând a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Teatru pentru adolescenți „Excelsior TEENFest“ de la București (25 septembrie – 2 octombrie), la recent încheiatul Festival Național de Comedie de la Galați (4 – 16 octombrie) spectacolul a mai primit un premiu. Este vorba de  Premiul Special al Juriului „Mihai Mihail“. Totodată, actrița Romanița Ionescu, interpreta rolurilor Mara, mama Marei, psiholog, prezentator TV a fost nominalizată pentru Premiul pentru cea mai bună actriță.
Spectacolul regizat de Bobi Pricop, pe un text al Mihaelei Michailov, a fost invitat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, grație unei colaborări stimulatoare dintre regizor, dramaturg și actorii din distribuție: Marian Politic, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Dragoș Măceșanu și Cătălin Vieru. Reprezentația a primit Premiul Publicului (locul al II-lea) la cel mai mare festival de teatru contemporan din lume, Festivalul de Teatru „New plays from Europe“, Wiesbaden (Germania), 2014, iar regizorul Bobi Pricop a fost distins cu Premiul pentru regie (ex-aequo) la Festivalul de Teatru Scurt, Oradea, 2014. Pentru rolul Mara, actrița Romanița Ionescu a fost nominalizată la Premiile UNITER, 2014, pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version