Acasă Local Mehedinţi: Campania „Şi tu poţi deveni poliţist” la Strehaia

Mehedinţi: Campania „Şi tu poţi deveni poliţist” la Strehaia

Astăzi, în cadrul campaniei naţionale „Şi tu poţi deveni poliţist”, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Resurse Umane şi poliţiştii de proximitate din oraşului Strehaia s-au deplasat la Liceul Teoretic „Matei Basarab” din localitate.

Scopul activității desfășurate îl reprezintă promovarea în rândul elevilor de liceu, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ.

În prezenţa cadrelor didactice oamenii legii le-au prezentat elevilor oportunităţile oferite de statutul de elev/student, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuită, asigurarea unui loc de muncă la absolvire) în cazul în care optează pentru unitățile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Programa școlară, dotările instituțiilor dar și condițiile de recrutare, înscriere şi admitere au fost alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii de astăzi.

Totodată elevilor le-au fost prezentate câteva noţiuni privind prevenirea faptelor antisociale şi răspunderea penală a minorilor, au fost prezentate filme educative, exemple din cazuistica poliţiei, tinerii fiind receptivi, insistând pe aflarea unor informaţii despre reglementările legislative prevăzute la săvârşirea unor anumite fapte antisociale.

Subiectele abordate s-au referit şi la problematica drogurilor, a infracţiunilor asociate acestora, în special cele comise cu violenţă, cât şi problematica traficului de fiinţe umane, a potenţialelor situaţii de risc la care pot fi expuşi elevii.
Campania se desfășoară în perioada martie-iunie si octombrie-decembrie 2015 și se adresează elevilor de clasa a XI-a si a XII-a.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version