Acasă Local Vâlcea: Prinşi cu 17.400 de ţigarete netimbrate, după un control în trafic

Vâlcea: Prinşi cu 17.400 de ţigarete netimbrate, după un control în trafic

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Câineni, judeţul Vâlcea, au oprit în trafic, Pe DN7D – Câineni, un autovehicul marca Opel, înmatriculat în străinătate, condus de M. Marian, de 27 de ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi. În urma controlului autovehiculului au fost identificate pe bancheta din partea spate patru sacoşe în care se aflau cutii cu ţigarete netimbrate. În maşină se afla şi B. Ion, de 35 de ani, din aceeaşi comună cu şoferul

A fost solicit sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei oraşului Brezoi şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. În urma inventarierii, s-a stabilit că cei doi bărbaţi transportau 87 de cutii a câte 200 de ţigarete. Cutiile de carton nu prezentau banderole de marcaj fiscal şi erau sigilate cu bandă adezivă aplicată în lateral, iar în fiecare din acestea au fost identificate câte 200 ţigarete, fără ca aceste pachete de ţigări să poarte timbru fiscal românesc sau străin.
Astfel că cele 17.400 de ţigarete au fost confiscate, iar autovehiculul cu care erau transportate acestea a fost indisponibilizat. În urma cercetărilor efectuate, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

În cursul zilei de astăzi cei doi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. În prezent cei doi sunt încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version