Acasă Local Dolj Craiova: Concert de 1 Decembrie, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Republicii...

Craiova: Concert de 1 Decembrie, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Republicii Moldova

Artiştii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Republicii Moldova
Artiştii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Republicii Moldova

Filarmonica ”Oltenia” din Craiova găzduiește astăzi un concert dedicat zilei de 1 Decembrie, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în sala de concerte a instituţiei, începând cu ora 19:00, desfăşurându-se sub genericul „Muzica popoarelor Europei – Diplomație pe note”, în cadrul Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală”. Dirijor va fi Mihail Agafiţa, iar solist la nai va fi Marin Gheras.

Din programul concertului: două fragmente din Baletul “Riturile primăverii” – Ghenadie Ciobanu; Dansuri româneşti (nai solo) – Bela Bartok; Vltava – Bedrich Smetana; suită din piese din tezaurul folcloric românesc în aranjament pentru orchestră simfonică şi nai (Pelin beau, pelin mănânc; Hora staccato; Ciocârlia); Uvertura operei “Carmen“ – Georges Bizet; Sărbători de iarnă – Dan Buciu; Rapsodia ungară nr. 2 (nai solo, arr. Boris Dubosarschi) – Franz Liszt; Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11 – George Enescu.

Reprezentanţii Filarmonicii „Oltenia” din Craiova au anunţat că handbalistele care fac parte din naţionala de tineret a României, campioane mondiale la handbal feminin, vor audia concertul de 1 Decembrie, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Republicii Moldova.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version