Acasă Local Dolj Polițistul Dinu face pușcărie

Polițistul Dinu face pușcărie

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l condamne la doi ani și patru luni de închisoare pe agentul-șef Marian Dinu, acuzat că a cerut o șpagă de 700 de lei unui șofer pentru a-i înapoia permisul de conducere.
Agentul-șef Marian Dinu, de la Postul de Poliție din comuna Castranova, a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii iulie anul acesta, fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual și uz de fals. Ulterior, în septembrie, polițistul Dinu a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, procurorii doljeni au reținut că în seara de 16 iulie, Dinu a cerut mită 700 de lei unui șofer căruia îi reținuse permisul de conducere pentru a-i îna-poia documentul. În plus, polițistul Dinu i-a mai cerut șoferului 100 de lei, bani care ar fi trebuit să acopere cheltuielile făcute pentru a-i înapoia permisul. Șoferul a hotărât să-l denunțe pe polițist, care a fost prins în flagrant când primea ultima tranșă din mita cerută. „Inculpatul a primit de la denunțător banii pretinși în două tranșe, după cum urmează: 500 de lei în seara de 16 iulie, iar diferența de 200 de lei în seara de 24 iulie. Cu aceeași ocazie, pe 24 iulie, inculpatul a primit de la denunțător și suma de 100 de lei, reprezentând contravaloarea benzinei pe care a susținut că a folosit-o în deplasările pe care le-a făcut pentru a rezolva problema permisului denunțătorului“, au reținut anchetatorii.
Inculpatul a fost judecat destul de repede, pentru că acesta și-a recunoscut faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Pe 30 octombrie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l condamne pe polițist la doi ani de închisoare pentru luare de mită, la opt luni pentru falsificarea unui înscris oficial (procesul-verbal de contravenţie seria Cp nr.4942864 din 16 iulie, prin care i-a reținut permisul denunțătorului) și la patru luni de pușcărie pentru uz de fals. Instanța a contopit pedepsele și la cei doi ani de închisoare a adăugat un spor de patru luni, astfel că Marian Dinu trebuie să execute doi ani și patru luni de închisoare. De asemenea, instanța a mai hotărât ca inculpatul să rămână în arest. Vineri, 7 noiembrie, Marian Dinu a formulat apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Reclamat la IPJ Dolj

În ediția din 30 ianuarie, GdS făcea publică povestea agentului-șef Marian Dinu („Şeful de post care a speriat Doljul“), care fusese reclamat superiorilor de mai multe persoane, printre care se afla și edilul din comuna doljeană Lipovu. Astfel, un bărbat din comuna doljeană Secu s-a plâns GdS despre „apucăturile“ şefului de post din localitate. „Este vorba de poliţistul Dinu Marian Cristi, care, de-a lungul timpului, s-a făcut remarcat prin mita luată de la cei care încalcă legea şi de la hoţii de lemne. A împrumutat sume mari de bani de la cetăţenii de bună-credinţă, sub pretextul unor boli şi probleme personale şi nu i-a mai dat înapoi. Toţi şoferii maşinilor de distribuţie care vin în zonă sunt obligaţi să-i plătească tribut – de preferat bani, dar primeşte şi produse“, a sesizat cititorul GdS. Acesta a mai povestit că agentul Dinu a mai fost cercetat în trecut pentru fapte asemănătoare, însă singura sancţiune primită a fost mutarea de la un post de poliţie la altul. Aşa se face că agentul-şef Dinu a trecut în ultimii ani pe la posturile de poliţie din Leu, Sopot, Lipovu şi Secu, iar anul acesta a ajuns la Castranova. Și primarul din comuna Lipovu, Dumitru Dobrescu, s-a numărat printre „victimele“ polițistului Dinu. Edilul a povestit că i-a împrumutat lui Dinu 7.800 de lei și 200 de euro, însă polițistul i-a înapoiat numai 5.600 de lei. „Nu mi-a mai dat banii şi nu cred că îi mai văd vreodată. Dacă face aşa şi la Secu înseamnă că nu şi-a terminat vila de la Leu, pentru că pentru casă se tot împrumuta atunci când lucra la noi. De la Cioroianu Eugen a luat 3.500 de lei şi un porc de peste 100 de kilograme şi nu i-a mai dat datoria şi nici banii pe porc. De la Constantin Ioana, tot 3.500 de lei a împrumutat, după care i-a prins fiul cu o motocicletă neînmatriculată prin sat. I-a confiscat-o şi după aceea a spus că i-a fost furată de la post. Lui Ghiţă Gheorghe i-a cerut 2.000 de euro împrumut ca să-l ajute cu permisul de conducere, pentru că îi fusese suspendat, dar nu i-a mai văzut. Când a plecat din comună a mai lăsat datorie 1.100 de lei la magazinul lui Popescu Vali. Astea sunt cele de care îmi amintesc, dar numai el ştie câte mai sunt“, a declarat pentru GdS primarul Dumitru Dobrescu. La acea vreme, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, la rândul lor, au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version