Acasă Local Dolj Craiovenii vor putea privi stelele prin telescoapele Centrului ASTROED

Craiovenii vor putea privi stelele prin telescoapele Centrului ASTROED

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Centrul ASTROED de la Universitatea din Craiova organizează vineri, 10 octombrie 2014, a doua ediție a  manifestării „Craiova între stele”, care vizează educația științifică și culturală a comunității locale.
Cu acest prilej, se va pune la dispoziția publicului rețeaua de telescoape achiziționate de Universitatea din Craiova.
Programul complet al manifestării cuprinde o sesiune de comunicări, o expoziție tematică, precum și o sesiune de scrutare a cerului cu echipamente optice performante.
Activitatea centrală se va desfășura vineri, 10 octombrie, de la ora 18.30, la Sala Albastră a Universității, participanții având posibilitatea să intre în dialog cu un invitat de marcă al manifestării: cosmonautul Dumitru Prunariu, primul și singurul român care până în prezent a călătorit în spațiul cosmic (în mai 1981 a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute la bordul navei cosmice Soiuz 40, în cadrul programului spațial ”Intercosmos”).

Programul complet al evenimentului „Craiova între stele”:

Vineri, 10 octombrie, ora 18.00 – Holul central al Universității:
– Vernisajul expoziției de instrumente optice, experimente, filme didactice și postere pe teme de Astronomie.
Coordonatori:  Conf.univ.dr. Gabriela Iacobescu, Prof. Ileana Moculescu, inspector școlar ISJ Dolj.

Ora 18.30 – Sala Albastră: Deschidere simpozion „Un pas spre infinit” – Cuvânt de salut din partea instituțiilor partenere; festivitate de premiere a elevilor olimpici la Astronomie; prezentarea invitatului – cosmonautul Dumitru Prunariu, care va intra în dialog cu participanţii.

Ora 20.00 – Piața Teatrului Național, în funcție de condițiile atmosferice: – observații astronomice cu rețeaua de telescoape ale Centrului ASTROED.
Coordonatori:     Prof.univ.dr.Radu Constantinescu, Fizician drd. Marian Predatu.

Acest eveniment se va organiza în colaborare cu Primăria municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj și ISJ Dolj.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version