Acasă Local Dolj „Scorpionii Negri”, la evaluare psihologică

„Scorpionii Negri”, la evaluare psihologică

IMG_6182

Militarii craioveni din Batalionul 20 Infanterie Craiova – „Scorpionii Negri” care au fost în misiune în Afganistan vor fi evaluaţi psihologic. Evaluarea se va face de către specialişti din Centrul de investigaţii socio-comportamentale, structură înfiinţată anul acesta în subordinea Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Activitatea de evaluare, efectuată la aproximativ 60 de zile după întoarcea din misiune a Scorpionilor Negri, urmăreşte „identificarea personalului militar care prezintă vulnerabilitate pentru dezvoltarea unor tulburări condiţionate de stres şi evenimente traumatice şi/sau descoperirea timpurie a cazurilor care prezintă simptome de stres posttraumatic”, după cum se precizează într-un comunicat transmis de MApN.

Prin toate aceste activităţi, specialiştii centrului urmăresc ca întreg personalul să beneficieze de asistenţă psihologică de la primele faze de pregătire a unei misiuni până la terminarea acesteia şi reintegrarea completă atât în viaţa unităţii, cât şi în viaţa de familie.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version