Acasă Local Disponibilizaţii de la RAAN vor primi venit lunar de completare

Disponibilizaţii de la RAAN vor primi venit lunar de completare

Venitul lunar de completare pentru sprijinirea angajaţilor disponibilizaţi din companii de stat va fi acordat şi salariaţilor concediaţi din Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu-Severin, a decis Guvernul, măsură care presupune că procesul de disponibilizare poate începe, potrivit adevarul.ro.
Regia produce apă grea pentru centrala nuclearelectrică din Cernavodă şi energie termică şi electrică pentru uzul propriu şi pentru consumatorii din oraşul Drobeta Turnu Severin. Unitatea a intrat în insolvenţă anul trecut, având datorii de 680 milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de 70 milioane lei.  
Venitul mediu de completare este egal cu diferenţa între indemnizaţia de şomaj şi salariul mediu net pe ultimele trei luni înainte de concediere, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie. Venitul de completare este acordat lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, respectiv pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 -10 ani, pe 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 şi 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 şi 25 de ani, şi pe 24 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă de peste 25 de ani.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version