Acasă Local Vâlcea: Paznicul unui fond de vânătoare din Roşiile, reţinut pentru braconaj

Vâlcea: Paznicul unui fond de vânătoare din Roşiile, reţinut pentru braconaj

Paznicul fondului de vânătoare din comuna vâlceană Roşiile a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au constatat că acesta îşi ducea cunoştinţele să vâneze aici, potrivit adevarul.ro.Poliţişii au descins la locuinţa paznicului din comuna Roşiile, dar şi în Bucureşti, la domiciliul unuia dintre cei care au participat la partidele de vânătoare organizate de braconier, pe fondul cinegetic din zona de sud a judeţului Vâlcea.

„Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul paznicului, au fost identificate 2 capete de căprior, cu coarne, 3 cutii metalice ce conţineau pulbere, alice şi proiectile unice pentru cartuşe de vânătoare, 100 capse pentru cartuşe de vânătoare, 3 dispozitive pentru confecţionat şi sertizat cartuşe, 16 cartuşe cu alice încărcate artizanal, precum şi un număr de 86 cartuşe cal. 5,6 mm, pe care le deţinea fără drept”, a declarat subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Legal, bărbatul deţinea acasă 7 arme din care 4 de vânătoare, una de tir cu glonţ şi două arme de serviciu, una de pază şi una de vânătoare. Poliţiştii au stabilit că prejudiciul produs de paznicul de vânătoare se ridică la 7.500 de euro. După ce a fost amendat cu 5.000 de lei şi a rămas fără arme şi permisul de vânătoare, vâlceanul va afla astăzi dacă îşi va petrece în arest preventiv următoarele 30 de zile.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version