Acasă Local Asistent condamnat pentru şpagă

Asistent condamnat pentru şpagă

Un asistent medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, acuzat că a primit peste 3.000 de euro de la o femeie căreia i-a promis că îi pune o „pilă“ la angajare, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influenţă.

Cercetările în acest caz au fost începute de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj în iulie 2011, după ce o femeie s-a plâns că, în octombrie 2010, Ionel Silvian Măceşanu, asistent medical la Spitalul „Victor Babeş“ din Craiova, i-a cerut 8.000 de euro pentru a-i aranja angajarea în spital. Asistentul a susţinut că urma să dea banii unei persoane din conducerea unităţii medicale, care poate dispune angajarea. Femeia l-a crezut şi i-a dat o parte din banii ceruţi, mai exact suma de 3.250 de euro, după care a aşteptat angajarea. După câteva luni, femeia şi-a dat seama că a fost păcălită şi a hotărât să-l denunţe pe asistent.
În baza plângerii făcute de femeie, poliţiştii anticorupţie, lucrând sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj şi beneficiind de sprijinul tehnic al SRI, au trecut la supravegherea lui Măceşanu, iar pe 11 iulie 2011 l-au reţinut. În baza probelor strânse până la acel moment, procurorul de caz a dispus reţinerea asistentului pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. La audieri, Măceşanu a recunoscut că nu avea de gând să aranjeze nici o angajare, ci fusese doar un plan al său de a face rost de bani, întrucât avea datorii. Procurorii i-au apreciat sinceritatea şi, ţinând cont şi de  situaţia familială grea, nu au mai cerut arestarea preventivă a asistentului, acesta fiind cercetat în continuare în stare de libertate.
Ulterior, în noiembrie 2011, inculpatul a fost trimis în judecată, iar în mai, anul trecut, Tribunalul Dolj l-a condamnat la opt luni de închisoare şi a reţinut că Măceşanu a restituit cei 3.250 de euro femeii. În octombrie, acelaşi an, Curtea de Apel Craiova a admis apelul asistentului şi a dispus suspendarea executării pedepsei primite de acesta. Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul făcut de procurori, astfel că Ionel Silvian Măceşanu a rămas cu pedeapsa dată de Curtea de Apel Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version