Acasă Local O familie se luptă din nou cu leucemia

O familie se luptă din nou cu leucemia

Familia Vişoiu din Slatina trăieşte o dramă. În urmă cu şapte ani, unul dintre cei patru copii a fost diagnosticat cu leucemie mioblastică. Familia a luptat din răsputeri şi a reuşit să-l salveze. De câteva luni a aflat că alt membru, Ion Marian Vişoiu, a fost diagnosticat tot cu leucemie.

La 27 de ani, vârstă la care orice tânăr simte că are lumea la picioare, Marian Vişoiu luptă să trăiască. Drama lui a început în noiembrie anul trecut, când a ajuns la Spitalul Colţea din Bucureşti pentru o viroză severă, deoarece tratamentul prescris de medicii din Slatina nu avea efect. „Simptomele erau ale unei răceli: transpiraţii nocturne, febră uşoară de până la 38 de grade, tuse“, a spus tânărul. Un nou consult avea să-i aducă un diagnostic mai puţin aşteptat: leucemie acută limfoblastică. Era un diagnostic apropiat de cel pe care îl primise fratele său Marius, în 2006. Vestea a picat ca un trăsnet pentru întreaga familie.

Chinurile tratamentului

Imediat ce a primit diagnosticul, Marian a început cura cu citostatice. A urmat o perioadă grea. În cea de-a opta zi de spitalizare a fost nevoie să întrerupă brusc tratamentul din cauza efectelor adverse. „Am făcut aplazie. Am leşinat. După ce mi-am revenit, nu mai puteam să mă deplasez, nu mai puteam să mai mănânc. Am ajuns în stare critică, dar mi-am dorit să trăiesc“, mărturiseşte tânărul. A stat internat în spital şi, cu voinţă, Marian a reuşit să învingă efectele secundare ale citostaticelor, pe care le va continua. Medicii nu îl pot asigura deocamdată că îl pot vindeca doar cu ajutorul acestui tip de tratament.

Nu mai poate lucra

Boala este severă. În prezent, tânărul este externat, dar nu îşi mai poate relua activităţile curente. „Mă simt un pic mai bine. Mă pot mişca cât de cât normal, pentru că mi se umflaseră picioarele şi pe gât simţeam arsuri groaznice“, povesteşte Marian.
Nu mai poate lucra pentru că nu are voie să obosească. De altfel, nici vizite nu poate primi pentru că imunitatea lui este foarte scăzută. Tot ce poate face este să stea în pat, să se odihnească. La două-trei săptămâni trebuie să revină în Capitală pentru a face analize, dar şi pentru a urma curele cu citostatice. Costurile deplasărilor sunt mari pentru veniturile familiei. Părinţii nu mai lucrează. Locuiesc la ţară, iar banii sunt asiguraţi doar de doi dintre trei fraţi ai săi, care reuşesc să aducă doar 1.000 de lei pe lună. Suma se duce în special pe drumurile la Bucureşti. Are nevoie însă şi de o alimentaţie bogată, pe care nu şi-o permite în totalitate.

Fratele său a fost salvat în Italia

Lupta cu leucemia este de durată. Şi deloc uşoară. „Am văzut pacienţi care au rămas chiar paralizaţi din cauza citostaticelor, ceea ce m-a îngrozit. Alţii nu mai vedeau cu un ochi. Sper însă să nu ajung în această situaţie. Îmi doresc să mă vindec şi să am o familie“, a spus Marian. Tânărul speră să aibă şansa fratelui său, al cărui caz a fost prezentat la vremea respectivă de GdS. Mulţi oameni de bine au donat bani şi a reuşit să facă un transplant de măduvă, în Italia. A costat însă 80.000 de euro. A avut parte şi de un donator, una dintre surori, Ana Vişoiu. Marian vrea pentru început să strângă cel puţin 1.000 de euro pentru analize amănunţite, la spitalul din oraşul Pescara, acolo unde a fost şi fratele său. Acestea îi vor spune dacă are nevoie de transplant.
Pe numele lui Ion Marian Vişoiu familia a deschis trei conturi bancare la BCR, unde se pot face donaţii în lei la RO 43 RNCB 0090042800500001, în euro la RO 16 RNCB 0090042800500002, dar şi în dolari la RO 86 RNCB00900428500003. Orice donaţie este binevenită. Orice secundă care trece este extrem de preţioasă în lupta tânărului cu boala.

 

Exit mobile version