Acasă Local Dansatoarea

Dansatoarea

http:http://www.youtube.com/watch?v=6X5wmZDqNYs

Patricia a câştigat numeroase premii la competiţii internaţionale. Viaţa ei de până acum este dedicată dansului, pe care îl practică de 18 ani. Tânăra de 22 de ani a explicat ce înseamnă perseverenţa, munca asiduă, dragostea pentru dans, combinate cu talentul.

A început să danseze de la patru anişori şi de atunci nu s-a mai dezlipit de sala de dans şi de pantofii speciali. A participat la prima competiţie naţională la 14 ani, obţinând locul III, iar la 16 ani câştiga locul I la prima competiţie internaţională, în Slovenia. În prezent este instructor la propria sa sală de dansuri şi încă participă la diverse competiţii peste hotare. Aşa se rezumă în câteva cuvinte viaţa de dansatoare a Patriciei Popescu. La cei 22 de ani ai săi, Patricia se poate lăuda că practică acest sport minunat de 18 ani. „La început m-a obligat mama să dansez, pentru că orice copil vrea să stea pe afară la vârsta aceea şi nu în sala de dans. După aceea a început să îmi placă foarte mult dansul. Se intensificau activităţile, intervenea cuplul cu rol important în dans şi am făcut dans din plăcere“, povesteşte Patricia. Ani de-a rândul, tânăra l-a avut drept partener de dans pe fratele ei, Fabian, care acum are 24 de ani. Împreună cu el a câştigat titluri importante la concursuri din Slovenia, Macedonia, Grecia. Aproape toată familia tinerilor este pasionată de dans, mama lor, Marioara Popescu, fiind instructor, dar şi arbitru de dans. Acum, Patricia dansează cu Lucian, iar stilurile pe care le abordează necesită mai multă concentrare. „Tot timpul mi-a plăcut noul chiar dacă este vorba despre dans sportiv. Abordez două stiluri. Până acum îmi plăcea latino foarte mult, pentru că eşti independent, ai mişcările tale proprii, te exteriorizezi cum vrei. Dar acum, am început să văd altfel secţiunea standard, adică vals, tango, slow fox, quick step, care implică mai mult feeling şi mai multă atenţie din partea partenerului. Sunt dansuri mai sobre…“, spune Patricia.

Patru ore de dans pe zi

Ca să ajungi la performanţă în dans este nevoie de sute de ore de muncă, de încercări repetate, de coordonare a mişcărilor, de timp şi de multă sudoare. La ora actuală, tânăra dansatoare lucrează patru ore pe zi la clubul de dans pe care îl are. Deşi se pregăteşte să devină farmacistă, fiind studentă în anul IV, Patricia practică meseria de instructor de dans, care îi aduce satisfacţii. Cu toate că are 22 de ani, Patricia „creşte“ generaţii de copii cu aptitudini pentru dans. „Lucrez cu copii de la trei ani şi jumătate şi până la adulţi de 50 de ani. Îmi place foarte mult ceea ce fac. Copiilor trebuie să le impun ca pe o meserie ceea ce fac eu, dar nu o simt aşa. Consider că este o meserie doar prin prisma certificatului de instructor de dans pe care îl am, dar este mai mult un hobby. Ca să dansezi trebuie să-ţi placă foarte mult. Sufăr şi mă enervez de fiecare dată când copiilor nu le-a ieşit dansul aşa de bine, dar mă bucur de fiecare dată când câştigă la o competiţie naţională sau internaţională. Din dorinţa de a face totul bine mai sunt cazuri în care plângi că nu-i iese copilului bine dansul, la nivel de performanţă, mă refer“, a povestit tânăra. Ritmul său preferat este paso doble, pe care artista îl consideră „atrăgător atât pentru dansatori, cât şi pentru public“.

Dansul dezvoltă psihicul

Dansatoarea profesionistă susţine că, dacă nu este o atracţie dansul, copiii şi părinţii ar trebui să îl considere ca pe o necesitate „pentru că te dezvoltă foarte mult atât din punct de vedere fizic, cât mai ales psihic, deoarece este nevoie de atenţie, de concentrare şi de un anumit grad de inteligenţă. Este nevoie de coordonare între mişcările corpului, precum şi între mişcări şi muzică“, a explicat tânăra. O dansatoare trebuie să aibă o anumită ţinută, astfel că o persoană care practică mult timp dansul trebuie să renunţe la micile plăceri ale vieţii. „Ca să te menţii în formă din punct de vedere fizic, trebuie să mănânci sănătos. Nu ţin cine ştie ce cure de slăbire, dar mănânc sănătos. Iar ca să-ţi menţii psihicul ridicat este suficient să îţi placă foarte mult dansul“, a completat dansatoarea.

Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”
Exit mobile version