Acasă Local Scurte ştirti

Scurte ştirti

Herta Müller deschide Târgul Bok&Bibliotek

Scriitoarea Herta Müller va fi prezentă la deschiderea ediţiei din acest an a Târgului Bok&Bibliotek de la Göteborg, Suedia, cel mai mare târg de carte din Scandinavia, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Stockholm. Herta Müller se va afla în Suedia în perioada 22 – 27 septembrie, într-un turneu literar organizat la iniţiativa ICR Stockholm, în colaborare cu editura suedeză Wahlström & Widstrand şi Târgul de Carte Bok&Bibliotek de la Göteborg. Programul evenimentelor cuprinde, pe lângă ceremonia de inaugurare, două seminarii în cadrul târgului şi o discuţie pe Scena Internaţională a Scriitorilor din Stockholm.

Asia în ochii lui Bob Dylan

Mai multe desene şi picturi semnate de muzicianul Bob Dylan, care prezintă peisaje de pe continentul asiatic, vor fi expuse la o galerie din New York, în perioada 20 septembrie – 22 octombrie. Celebrul muzician a creat cele 18 lucrări, reunite sub numele de „Asia Series“, în perioada 2009 – 2010, în timpul unui turneu. Lucrările înfăţișează peisaje sau elemente de arhitectură din Japonia, China, Vietnam şi Coreea. Din punct de vedere muzical, cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii ‘60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum „Blowin in the Wind“ şi „The Times They Are a-Changin“, au devenit adevărate imnuri antirăzboi şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

„Colivia“, premiul internaţional la SSFFM

„Colivia“ de Adrian Sitaru a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional la cea de-a şasea ediţie a Short Shorts Film Festival México (SSFFM), desfăşurat între 1 şi 9 septembrie la Ciudad de Mexico. Jorge Magana, fondatorul SSFFM, a afirmat că, după o săptămână de emoţii intense, rezultatele au fost mai mult decât mulţumitoare. Românul Adrian Sitaru, regizor, scenarist şi producător care s-a remarcat cu succes în lumea cinematografică, va avea privilegiul de a-i fi dedicată şi o întreagă secţiune a Festivalului Internaţional de Film de la Reykjavik, care prezintă un cineast în plină afirmare, capabil să câştige recunoaştere internaţională.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version