Acasă Local Începe Operaţiunea „Balconiada“

Începe Operaţiunea „Balconiada“

Primăria Craiova va demara în cel mult zece zile Operaţiunea „Balconiada“ sau demolarea balcoanelor construite ilegal pe domeniul public. În acest sens au fost deja emise dispoziţiile primarului cu privire la aceste construcţii, care urmează să fie „rase“ şi ai căror proprietari au fost deja notificaţi. Aceştia trebuie să-şi dea singuri jos extinderile care nu respectă aliniamentul balcoanelor blocului. „Am urmat calea legală, i-am notificat pe cei care s-au extins ilegal cu aceste balcoane, am obţinut dispoziţia primarului pentru demolarea lor, dispoziţie pe care în câteva zile o aducem la cunoştinţă fiecărui proprietar. După care, dacă nu au eliberat singuri spaţiul ocupat abuziv, se trece la dărâmarea construcţiei, iar deţinătorul va fi amendat“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că nu vor face diferenţe privind deţinătorii de astfel de construcţii şi vor pune la pământ tot ce ocupă domeniul public, inclusiv îngrădirile ridicate în jurul acestor balcoane. Spaţiile din jurul lor au fost transformate în curţi şi grădini „proprietate privată“, la care ceilalţi locatari din bloc nu mai au acces.
Prin urmare, cine şi-a făcut în ultimii ani un balcon care nu respectă regulile de urbanism riscă să primească somaţie de demolare.
Fănică Bozgan din blocul 46B2 din cartierul Craioviţa Nouă este unul dintre cei care au primit o astfel de somaţie. De trei luni, bărbatul se luptă să obţină aprobare pentru construcţia ilegal ridicată pe domeniul public. Între demersurile sale, de disperare, Bozgan a ales să protesteze legat cu lanţuri în faţa primăriei, doar-doar îi va impresiona pe reprezentanţii administraţiei locale. Proprietarul balconului ridicat ilegal susţine că în situaţia lui sunt alte câteva sute de persoane, numai că Primăria Craiova a făcut o triere, la fel de ilegală, când a decis demolarea numai a anumitor balcoane, în timp ce majoritatea unor astfel de construcţii rămân neatinse.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version