Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Iepuraşul de la PAN Group
Este o tradiţie ca angajaţii de la Pan Group Craiova să facă daruri de Sărbători copiilor sărmani şi vârstnicilor. Şi cum Paştele este aproape, cei de la Pan Group şi-au îndreptat din nou atenţia spre cei aflaţi în suferinţă. Copiii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Copilul Mic cu Handicap Sever „Vis de copil“ au primit vizita celor de la Pan Group. Ei au venit încărcaţi cu biscuiţi, covrigi, cozonaci şi rulade pentru micuţi. Nu au fost uitaţi nici vârstnicii de la Căminul de bătrâni din Craiova. Aici, angajaţii de la Pan Group au lăsat 310 pachete cu bunătăţi. A fost un prilej de bucurie pentru vârstnici să se întâlnească din nou cu cei care îi vizitează de zece ani încoace.
• Maria Cernătescu

Angajaţii Camerei Agricole rămân în sistem
Angajaţii actualei Camere Agricole a judeţului Dolj nu-şi vor pierde locurile de muncă o dată cu înfiinţarea noii Camere Agricole, în conformitate cu Legea nr. 283/2011. „Potrivit lui Adrian Rădulescu, ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii, personalul Camerelor Agricole va fi preluat de instituţia nou-înfiinţată. Sperăm ca acest lucru să fie prevăzut şi în normele de aplicare a legii pentru că specialiştii care s-au format la Camerele Agricole şi realizează proiecte au experienţă şi e păcat să se irosească“, a declarat Laurenţiu Ivanovici, directorul executiv al Camerei Agricole Dolj, care a explicat că la nivelul judeţului există în prezent 32 de specialişti.  Dacă angajaţii ar putea rămâne în sistem fără probleme, lucrurile sunt încă incerte în ceea ce priveşte statutul actualului director, al cărui post se va desfiinţa. „Camera Judeţeană va fi condusă de un preşedinte ales prin vot. Dacă se menţine condiţia potrivit căreia preşedintele acestei structuri trebuie să fie fermier, eu nu o să pot candida“, a adăugat Laurenţiu Ivanovici.
• Andreea Horcone

Craiova găzduieşte Congresul studenţilor de la profilul tehnic
În această perioadă, Craiova este gazda celui de-al 25-lea Congres EESTEC al studenţilor de la profilul tehnic. „Acest congres, care se va finaliza pe 22 aprilie, este o adunare a studenţilor din Europa care provin din 25 de ţări şi 49 de centre universitare. În cadrul evenimentului sunt dezbătute teme de actualitate în viaţa studenţească («Dezvoltarea relaţiilor între companii şi studenţi», «Ce aşteaptă angajatorii de la absolvenţi» etc.)“, a declarat Mihai Chiriţă, preşedintele EESTEC Craiova.
• Andreea Horcone

Patru şcoli europene în Dolj
Colegiul Naţional „Elena Cuza“, Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, Şcoala cu clasele I-VIII Ghindeni şi Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ sunt patru dintre cele 64 de unităţi de învăţământ din România care au obţinut titlul de „Şcoală Europeană“ 2011. „Anul acesta, în competiţia pentru obţinerea certificatului de «Şcoală Europeană» 2011 au fost înscrise 150 de unităţi şcolare din România, ale căror candidaturi au fost evaluate în luna martie de Comisia Naţională constituită de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Aceasta a evaluat calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii“, a declarat Diana Brătucu, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
• Andreea Horcone

Exit mobile version