Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cămătari în închisoare
Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de doi bărbaţi de etnie romă din Bănie, tată şi fiu, condamnaţi pentru sechestrarea unui tânăr de la care încercau să obţină 10.000 de euro.
Damian Tomescu Baldovin, de 44 de ani, şi Ion Tomescu Baldovin, de 17 ani, au fost arestaţi preventiv în septembrie 2010, fiind acuzaţi că, sub ameninţarea pistolului şi sabiei, l-au obligat pe Mihai Tomică, de 21 de ani, să-i însoţească la locuinţa fiicei lui Damian Baldovin din cartierul Catargiu. Anchetatorii au stabilit că Tomică a fost ameninţat şi bătut pentru a le restitui celor doi 10.000 de euro, reprezentând un împrumut şi dobânzile. Cei doi romi au fost trimişi în judecată pentru lipsire de libertate şi lovire şi alte violenţe, iar Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Baldovin la şapte ani de închisoare, iar pe Ion – la trei ani şi şase luni închisoare. Cei doi au făcut apel, care a fost respins marţi de Tribunalul Dolj.

Înşelăciuni cu cereale
Doi craioveni sunt cercetaţi pentru înşelăciune de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj, fiind suspectaţi că au păgubit cu aproape 400.000 de lei o firmă din Timiş.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că Liviu Rodian Neacşu, împreună cu Cătălin Gae, în ianuarie şi februarie 2009, au declarat în fals că sunt reprezentanţii unei societăţii din Craiova, inducând în eroare reprezentanţii unei firme din judeţul Timiş cu ocazia încheierii unor contracte comerciale. În fapt, cei doi craioveni au achiziţionat cereale de la firma din Timiş, pe care le-au comercializat ulterior către diferiţi agenţi economici din ţară, încasând contravaloarea mărfurilor şi cauzând astfel un prejudiciu de 396.953 de lei.
Marţi, Tribunalul Dolj a dispus obligarea lui Neacşu de a nu părăsi localitatea de domiciliu, iar pentru Gae s-a cerut arestarea preventivă în lipsă.

Jandarmii şi-au cinstit eroii
O delegaţie de cadre militare conduse de colonel Constantin Florea, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, a participat ieri la slujba de pomenire oficiată la monumentele Eroilor Jandarmi din Palilula şi Ghizdăveşti, ridicate în memoria sublocotenentului post-mortem Nicolae Ungureanu, respectiv sublocotenentului post-mortem Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie pe 23 decembrie 1989, pe Aeroportul Otopeni.
Slujba religioasă a fost condusă de preotul militar Nicolae  Bălă, alături de cei doi preoţi din localităţile Palilula şi Ghizdăveşti, după care au fost depuse coroane de flori din partea IJJ Dolj.
Jandarmii doljeni şi-au pomenit eroii cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, care este aniversată pe 3 aprilie.
• Grupaj realizat de Aldezir Marin

Exit mobile version