Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Olt
Supraveghere video în toate şcolile din Slatina

Primăria Slatina va aloca două miliarde de lei vechi, până la sfârşitul anului, pentru dotarea unităţilor de învăţământ din municipiu – excepţie fac grădiniţele – cu sisteme de supraveghere video, din nevoia ca orice profesor sau elev slătinean să se simtă în siguranţă în instituţia de învăţământ pe care o frecventează. E vorba, practic, de trei colegii ale oraşului, din totalul de nouă, în care încă nu există astfel de echipamente. „Celelalte şase unităţi ne-au luat-o înainte, au reuşit deja să cumpere şi să instaleze aceste sisteme pe banii lor, iar acum se declară extrem de mulţumite de investiţia realizată“, au declarat reprezentanţi ai primăriei.
• Dan Codrea

Olt
Start pentru modernizarea grădinii zoologice de la Slatina

Consiliul Local Slatina a aprobat, pe 9 martie, studiul de fezabilitate reactualizat pentru modernizarea şi extinderea grădinii zoologice de la Strehareţi, intrată în conservare din 2008. Documentul adoptat este necesar pentru demararea procedurii de achiziţie publică. Valoarea lucrării se ridică la 4,2 milioane de lei, trei sferturi din sumă reprezentând finanţare guvernamentală, iar restul sumei va veni de la bugetul local.
• Dan Codrea

Gorj
Centrul de la Bâlteni va fi reabilitat

Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din localitatea gorjeană Bâlteni va fi modernizat cu fonduri europene. Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a obţinut o finanţare de aproape un milion de lei în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 3, Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Finanţarea din partea Uniunii Europene este de 600.000 de lei, restul fiind asigurat de guvern şi CJ Gorj.
• Eugen Măruţă

Gorj
Avocaţii şi notarii, datori la CJAS

Aproximativ 6.000 de avocaţi, notari, executori judecătoreşti, experţi contabili, taximetrişti şi asociaţii familiale au de plătit către stat peste trei milioane de lei pentru contribuţiile sociale către CJAS Gorj pentru perioada 2005-2011. Unii dintre aceştia vor fi executaţi silit sau vor fi acţionaţi în instanţă pentru că se opun plăţii. Conducerea CJAS a trimis notificări nominale şi titluri executorii datornicilor.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version