Acasă Local Primăria ia la numărat televizoarele asistaţilor sociali

Primăria ia la numărat televizoarele asistaţilor sociali

Direcţia de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, va efectua anchete sociale la toţi cetăţenii care beneficiază de ajutor social. Conform noilor modificări legislative, ajutorul social acordat trebuie redus, dacă beneficiarul deţine anumite categorii de bunuri sau mai multe bunuri de acelaşi tip.
În prezent, în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, există 227 de cetăţeni care primesc ajutor social, conform Legii 416 privind venitul minim garantat. La sfârşitul anului trecut au apărut câteva modificări în plan legislativ în ceea ce priveşte acordarea ajutorului social. Astfel, potrivit Legii 276 din 2010, primarul va dispune efectuarea de anchete sociale la domiciliul sau reşedinţa beneficiarilor din trei în trei luni sau ori de câte ori este necesar.

Cu ochii după televizoare şi telefoane   

Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Târgu Jiu, a declarat că beneficiarii vor fi verificaţi de câte ori va fi necesar şi vor fi inventariate toate bunurile găsite: „Asta este legea şi trebuie să o aplicăm. Tot ce găsim în plus trebuie evaluat şi scăzut din cuantumul total al ajutorului social încasat pe un an. Sunt bunurile pe care le are oricine şi asigură un trai decent. Ce este în plus consemnăm: frigidere, televizoare, maşini de spălat – dacă sunt câte două, la fel telefoanele. De exemplu, dacă găsim două televizoare, al doilea este evaluat la 270 de lei. Şi la fel se procedează cu toate bunurile. Într-un fel e bine, pentru că de ajutor social trebuie să beneficieze doar cei care merită“, a menţionat Teodora Ciobanu. 

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version