Acasă Local Interes scăzut pentru şefia Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi“

Interes scăzut pentru şefia Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi“

Postul de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu nu mai atrage vreun candidat, după ce primul concurs s-a lăsat cu scandal, contestaţii şi chiar procese.
Candidaţii fug de postul de director al Direcţiei pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Primăria oraşului nu reuşeşte să găsească o persoană care să conducă instituţia care se va ocupa în principal de promovarea imaginii operelor lui Constantin Brâncuşi, dar şi de realizarea celorlalte programe culturale aflate  pe agenda municipalităţii. În ciuda numeroasei publicităţi şi chiar a scandalului creat în jurul concursului pentru şefia Direcţiei nu s-a reuşit identificarea în judeţ sau în ţară a unei persoane care să fie în stare să obţină măcar nota 7, de trecere, pentru a putea participa la interviu, în faţa comisiei de examinare. Din nefericire, cei şase candidaţi care au depus proiecte anul trecut fie au reuşit  să se facă de râs, prin calitatea slabă a proiectelor, fie să rateze intrarea la interviu, cum a fost cazul lui Andrei Novac, cel care a şi contestat ulterior nota primită.

Încă o încercare

Până ieri, la ora 16.00, a fost data limită pentru cei interesaţi să participe la cel de-al doilea concurs pentru desemnarea viitorului director al Direcţiei pentru Cultură. Un singur candidat, respectiv Ovidiu Popescu, îşi depusese dosarul pentru a putea intra în prima etapă a concursului. De precizat că Ovidiu Popescu, fost jurnalist, a participat şi la primul concurs, dar a obţinut o notă prea mică. Conform regulamentului de concurs, în 25 ianuarie va avea loc analiza proiectelor depuse, iar pe 26 ianuarie va fi anunţat câştigătorul. Până pe 8 februarie trebuie să fie soluţionate şi eventualele contestaţii. În prezent, de promovarea operelor lui Constantin Brâncuşi şi de monitorizarea acestora se ocupă Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Comisia de concurs este pusă acum în situaţia de a nu avea între cine să aleagă, fiind vorba de un singur candidat şi acela picat la primul concurs, care a avut loc anul trecut.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version