Acasă Local Gorj Poliţiştii locali, în misiune cu pistoale închiriate

Poliţiştii locali, în misiune cu pistoale închiriate

Poliţiştii locali din Târgu Jiu folosesc pistoale închiriate de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, pentru 20 de arme fiind achitată lunar suma de 2.500 de lei. Foştii poliţişti comunitari trebuie să achiziţioneze peste 100 de pistoale, potri-vit prevederilor care reglementează organizarea poliţiei locale.

Poliţiştii locali nu au fonduri pentru a-şi cumpăra pistoale şi folosesc armament închiriat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Înainte de a pleca în misiune, poliţiştii locali predau pistoalele altor colegi, în baza unui proces-verbal de predare primire. Din cauza fondurilor insuficiente pentru a asigura dotarea corespunzătoare a angajaţilor, conducerea Poliţiei Locale foloseşte pistoale închiriate pentru misiuni. Tot din cauza fondurilor insuficiente, Poliţia Locală nu a închiriat decât 20 de pistoale de la IPJ Gorj. Chiria totală pentru cele 20 de arme se ridică lunar la 2.500 de lei, respectiv 125 de lei pentru fiecare pistol. Recent, conducerea instituţiei a luat decizia de a renunţa la cinci pistoale şi a păstrat numai 15 pentru misiunile speciale ale agenţilor de poliţie.

Sunt obligaţi de lege să cumpere peste 100 de pistoale

Potrivit noii legi de funcţionare a poliţiei locale, pentru Târgu Jiu sunt necesare peste 100 de pistoale, însă nimeni nu ştie din ce fonduri va fi cumpărat armamentul: „Oamenii trebuie să fie foarte atenţi în misiuni şi să aibă grijă de pistoale. Mai ales că le foloseşte toată lumea şi se predau la ieşirea din schimb. Nu avem bani pentru a închiria mai multe pistoale, iar de cumpărat nici atât. Am găsit înţelegere la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj pentru a le închiria. Orice bun închiriat se ştie că trebuie returnat în condiţii bune. Noi nu cumpărăm decât muniţia pentru pistoale. Pe asta ne-o permitem. Avem şi 15 mijloace de transport, dar cinci dintre acestea urmează să fie date la casat. Nu ştiu dacă vom face rost de bani pentru a cumpăra altele noi. Deo-camdată, avem nevoie de vreo 5.000 de lei pentru a schimba însemnele, să facem trecerea de la uniformele de poliţie comunitară la uniformele pentru poliţia locală“, a declarat Ion Tudor, şeful poliţiştilor locali din Târgu Jiu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version