Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Târg de produse tradiţionale româneşti, la Craiova

Craiova va fi pentru prima oară în acest weekend gazda unui Târg de produse tradiţionale româneşti. Manifestarea, organizată de Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local Municipal, reprezintă un proiect de promovare şi vânzare a produselor gastronomice de tradiţie din diverse zone ale ţării (Sibiu, Argeş, Arad, Turda, Cluj, Dolj). „Specialităţi din brânză, preparate din carne, turtă dulce, ulei presat la rece, miere, conserve din legume şi fructe, prăjituri de casă sunt doar câteva dintre produsele pe care craiovenii care vor veni în weekend în centrul oraşului le vor putea cumpăra“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, care a explicat că prin acest târg se încearcă dezvoltarea gustului craiovenilor pentru produsele tradiţionale, ecologice.
Standurile micilor producători care vor participa la eveniment vor fi amplasate pe str. A.I. Cuza, iar programul Târgului de produse tradiţionale româneşti va fi: sâmbătă, 30 octombrie 2010, între 10.00 – 22.00; duminică, 31 octombrie 2010, între 10.00 –  22.00.
Andreea HORCONE

Sute de asistenţi personali, neplătiţi

Nu şi-au primit nici până în prezent indemnizaţiile aferente lunilor august şi septembrie. Este cazul celor peste 500 de asistenţi personali şi însoţitori ai persoanelor cu handicap din municipiul Târgu Jiu. Oamenii spun că nu mai ştiu ce să facă, mai ales că au trecut două luni de când nu au mai primit nici un leu. La nivelul municipiului Târgu Jiu există 205 persoane cu carte de muncă înregistrate ca asistenţi personali şi alte 315 care beneficiază de indemnizaţii de însoţitor al persoanelor cu handicap. Fiecare dintre cele 520 de persoane trebuie să primească lunar suma de 461 de lei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, nu se ştie cu siguranţă când vor fi efectuate plăţile. „Am sperat ca la începutul lunii octombrie, când urma să primim banii pentru luna septembrie, să îi putem achita şi pe cei din august. Din păcate, indemnizaţiile nu au fost achitate nici până în prezent şi nici nu ştim când vor ajunge banii. Nu depinde de noi. Dacă am fi putut suporta aceste sume din bugetul local, am fi făcut-o până acum. Vom mai discuta cu autorităţile locale despre acest lucru. Poate găsim o rezolvare totuşi, deoarece numărul celor care trebuie să primească bani este mare“, a spus Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Mihaela Floroiu

Şapte bănci, amendate de Protecţia Consumatorului

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj au amendat şapte unităţi bancare din judeţ. Controlul s-a efectuat în urma înregistrării unui număr de 70 de reclamaţii cu privire la conţinutul actelor adiţionale. S-a urmărit respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorului la încheierea acestor acte adiţionale. Potrivit Mihaelei Răducan, şefa Protecţiei Consumatorului Gorj, au fost verificaţi 13 operatori economici, dintre care şapte au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 115.000 de lei.
„S-au constatat abateri precum nerespectarea mărimii fontului utilizat la redactarea contractelor, încasarea ilegală a comisionului de risc, includerea comisionului de risc în cel de administrare sau majorarea dobânzii în mod nejustificat. Au fost soluţionate în favoarea consumatorilor 18 reclamaţii prin restituirea sumelor încasate ilegal de unităţile bancare şi renegocierea clauzelor contractuale“, a spus Mihaela Răducan.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version