Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Manifestări ştiinţifice la UMF Craiova
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova, în colaborare cu Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie şi Societatea Română de Endoscopie Digestivă, organizează, în perioada 9-11 iunie, al XXX-lea Simpozion Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă. Timp de câteva zile, UMF Craiova va fi gazda a peste 800 de experţi în domeniu de la universităţi de prestigiu din ţară, dintre care zece sunt invitaţi de seamă, medici de prestigiu din SUA, Olanda, Bulgaria, Irlanda etc. „Programul simpozionului va cuprinde teme de interes în domeniul gastroenterologiei şi hepatologiei. În cadrul manifestărilor vor fi organizate demonstraţii live de endoscopie intervenţională şi tehnici imagistice noi, pacienţii fiind aleşi din rândul celor internaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Universitatea noastră este printre puţinele instituţii universitare medicale care deţin aparatură de nivel european, utilizată în scopuri didactice şi de cercetare“, a precizat Adrian Săftoiu, rectorul UMF Craiova. Concomitent cu lucrările simpozionului se va desfăşura reuniunea asistenţilor medicali „Simpozionul Naţional de Nursing în Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă“.
Click News

Colocvii cinematografice la Biblioteca Judeţeană
Secţia audiovideo a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ îi invită pe cinefili, astăzi, de la ora 16.00, la o ultimă întâlnire înainte de vacanţă a Colocviilor cinematografice lunare. Va fi supus atenţiei filmul german „Das Leben der Anderen“, o producţie din 2006, în regia lui Florian Henckel von Donnersmarck. Invitat special în cadrul evenimentului este Mihai Ene. Plasarea acţiunii în anul 1984 de către regizorul şi scenaristul Florian Henckel von Donnersmarck nu este întâmplătoare. În acel an, fenomenul Big Brother (tratat şi de George Orwell în „1984“) căpătase o amploare nemaiîntâlnită. Deşi atmosfera e cenuşie şi apăsătoare, filmul are un optimism surprinzător şi arată omenia acolo unde te aştepţi mai puţin. Subiectul pare arid şi sumbru, dar incursiunea atât de brutală în vieţile personajelor relevă sentimente şi acţiuni neaşteptate.
Mirela MARINESCU

Cod portocaliu pe Dunăre
Şase localităţi din sudul judeţului Olt sunt în pericol de inundaţii. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor prin SGA Olt informează că în intervalul 3 – 9 iunie se instituie cod portocaliu pe Dunăre, în sectorul Gruia – Zimnicea, fiind afectat şi judeţul Olt. În această perioadă sunt creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie. Localităţile care pot fi afectate sunt cele din partea de sud a judeţului: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Gârcov şi Orlea. Centrul Operaţional al ISU Olt a trimis avertizarea către primăriile acestor localităţi, dispunând şi asigurarea permanenţei la sedii. Pe durata avertizărilor de cod portocaliu există risc de viituri, iar în această perioadă se pot depăşi cotele de inundaţie.
GdO

Liberalii olteni îşi aleg şeful
Weekend cu alegeri la liberalii olteni. Mâine, liberalii din judeţ îşi vor alege noul preşedinte. Pentru şefia organizaţiei PNL Olt se luptă actualul preşedinte al partidului şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea, şi deputatul Gigel Ştirbu, finul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Miza este destul de mare, iar potrivit unor surse din interiorul partidului, lupta între cei doi este strânsă. Alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Olt se vor desfăşura în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.  
GdO    

Exit mobile version