Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Şomeri cu studii superioare
Potrivit unui clasament după numărul şomerilor, judeţul Dolj se situează pe locul întâi pe ţară în perioada ianuarie-martie. Potrivit unui raport privind evoluţia şomajului pe primul trimestru al anului 2010, prezentat în şedinţa colegiului prefectural din această lună de Aurora Tiribeja, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, în judeţ sunt 39.099 de persoane fără loc de muncă. Circa 16.000 dintre acestea sunt femei. Din numărul total al şomerilor, numai 15.088 de persoane primesc indemnizaţii de şomaj iar 6.364 dintre acestea sunt femei. Potrivit statisticii întocmite de AJOFM Dolj, din numărul total al şomerilor în plată, 2.015 persoane au studii superioare. Pe lângă acestea, alte 248 de persoane, şomeri cu studii superioare, nu beneficiază de nici un fel de indemnizaţie din partea statului.
Click News

Protest la fosta fabrică de mobilă din Târgu Jiu
Aproximativ 100 de foşti angajaţi ai Rostramo, fosta fabrică de mobilă din municipiul Târgu Jiu, au protestat ieri-dimineaţă în curtea fabricii nemulţumiţi că nu primesc banii pe acţiunile pe care le au. Oamenii au acuzat conducerea fabricii că nu vrea să le cumpere acţiunile şi că acestea se cumpără preferenţial, doar la cei aflaţi pe funcţii. O fostă angajată a spus că ştie cât trebuie să primească pe acţiunile pe care le are pentru că are o situaţie cu cât a cotizat 30 de ani în fiecare lună. „Este vorba despre destui bani, care sunt ai mei şi îi vreau. Nu mi se pare corect să nu ni se dea banii“, a spus femeia. Protestatarii sunt hotărâţi să meargă mai departe şi să dea în judecată conducerea unităţii.
Eugen Măruţă

Centru de permanenţă la Cungrea
La Cungrea va funcţiona în scurt timp un centru de permanenţă, susţine primarul localităţii Ion Murguleţ. Potrivit acestuia, pentru funcţionarea centrului respectiv, între administraţia locală, Serviciul de Ambulanţă Olt şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Olt urmează să fie încheiat un parteneriat.
Centrul va funcţiona într-un fost dispensar comunal situat în satul Cungrea din localitate. Lucrările de amenajare a centrului au început în urmă cu trei săptămâni, iar autorităţile locale speră să fie gata la începutul lunii mai. „Urmează să luăm în custodie două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Deja lucrările de amenajare a centrului sunt aproape gata. Se lucrează de trei săptămâni“, a informat Ion Murguleţ. Centrul va avea în componenţă o cameră destinată îngrijirilor medicale şi consultaţiilor, cabinete pentru personalul medico-sanitar şi cameră pentru şoferi.
Întregul proiect este suportat din fonduri proprii. Primăria Cungrea a alocat pentru această investiţie 50.000 de lei.
Click News  

Primarii gorjeni au fost instruiţi
Primarilor prezenţi la sediul Prefecturii Gorj li s-a prezentat metodologia privind întocmirea listelor exploataţiilor agricole, a centralizatoarelor aferente şi elaborarea materialelor cartografice necesare sectorizării teritoriului. „În cadrul întâlnirii le-am spus primarilor şi secretarilor prezenţi că au obligaţia să transmită Comisiei Judeţene, al cărui preşedinte este prefectul Liviu Andrei, procesele-verbale de constituire a comisiilor locale, atât pentru recensământul General Agricol, cât şi pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2011. Totodată, le-am reamintit că trebuie să transmită Oficiului de Cadastru datele cu privire la nomenclatura stradală şi numerele administrative, precum şi a planului de situaţie până la sfârşitul acestei luni. Din păcate, la nivel judeţean, doar două consilii locale, cel de la Peştişani şi cel de la Licurici, au baza de date în format electronic, asta însemnând o muncă destul de grea a celorlalte consilii locale de a completa Registrul Agricol. Cu atât mai mult cu cât majoritatea consiliilor locale au informaţii parţiale privitoare la identificare parcelelor, a suprafeţelor şi a efectivelor de animale“, a precizat Gheor-ghe Popescu, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version