Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

250 de angajaţi ai CE Turceni vor fi disponibilizaţi
Până în vara acestui an, 250 de angajaţi ai complexului Energetic Turceni vor fi disponibilizaţi. Potrivit lui Octavian Graure, directorul general al CE Turceni, cei 250 de disponibilizaţi vor beneficia de prevederile Ordonanţei nr. 116. Cei care vor fi disponibilizaţi mai au foarte puţin până la pensie, fie au avut între trei şi şase luni de concedii medicale în ultimul an, fie au fost sancţionaţi în ultima vreme. Octavian Graure a mai spus că o parte dintre cei care vor fi disponibilizaţi anul acesta au avut mai multe luni de concediu medical, cu diverse diagnostice, astfel că au demonstrat că nu au chef de muncă. „Cei care vor fi disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii timp de doi ani, până când vor putea ieşi la pensie şi vor beneficia de toate prevederile Ordonanţei nr. 116/2006. Măsurile se vor lua de comun acord cu oamenii, cu sindicatele, nu vor exista probleme sociale şi nu vor exista plecări forţate. Vor pleca şi cei care şi-au făcut socotelile şi au constatat că este mai convenabilă o plecare în acest moment când primesc plăţi compensatorii. Nu este vorba despre plecări forţate, însă ele sunt benefice pentru unitate“, a spus Octavian Graure, directorul general al CE Turceni. „Nu am ajuns încă la un consens. Nu ne-au prezentat o organigramă şi au făcut o notificare după ureche. Dacă administraţia spune că disponibilizările sunt o necesitate, atunci să ne demonstreze acest lucru. Noi suntem dispuşi la dialog în continuare“, a declarat ieri Ion Ruşeţ, lider sindical.
CE Turceni are aproximativ 4.670 de angajaţi.
Eugen Măruţă

Streinu-Cercel, mulţumit de Spitalul din Târgu Cărbuneşti
La nivelul fiecărui judeţ au fost desemnate comisii de evaluare a activităţii unităţilor sanitare cu paturi, din ordinul ministrului sănătăţii. Comisia de la nivelul judeţului Gorj a fost condusă de Adrian Streinu-Cercel şi a urmărit: performanţa managementului de spital şi calitatea serviciilor medicale, realizarea indicatorilor economici, încadrarea cu personal, indicatori cantitativi şi indicatori calitativi. Membrii comisiei au mai urmărit în teritoriu concordanţa datelor înscrise în fişele de evaluare înaintate de către comisia locală de evaluare, cu datele existente la faţa locului. Modul în care arată Spitalul Târgu Cărbuneşti, curăţenia, mobilierul nou, investiţiile făcute l-au impresionat pe ministrul secretar de stat Adrian Streinu-Cercel care, ieri după-amiază, a făcut evaluări tuturor unităţilor sanitare din judeţ. „Este o plăcere să vizitezi aşa ceva. Bolnavii sunt cât se poate de mulţumiţi să fie cazaţi şi asistaţi într-o astfel de unitate. Adresez mulţumiri managerului şi primarului pentru ceea ce au făcut“, a spus ministrul, care a promis că va sprijini proiectele viitoare ale spitalului condus de medicul Constantin Târziu.
Eugen Măruţă

Gropaniada de două săptămâni
În Craiova au început lucrările de plombare rapidă a craterelor fără număr din asfalt. Primarul municipiului, Antonie Solomon, a declarat ieri că în două săptămâni nu vor mai exista gropi pe străzile importante. „O să vedeţi, în două săptămâni dispar şi gropile astea. Aşa e, sunt multe, a fost o iarnă mai grea. Dar să ştiţi că sunt afectate străzile care au ieşit din garanţie. O să vedeţi şi că arterele care au fost reparate anul trecut nu au nici o groapă“, a afirmat Solomon. Acesta a fost sfătuit de un consilier local să nu le permită constructorilor să folosească amestecuri de doi lei la plombare, fiindcă în cele două săptămâni gropile vor apărea din nou.
Marian Bădîrci

Exit mobile version