Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

„Naşi“ cercetaţi pentru abuz în serviciu
Doi angajaţi ai Staţiei CFR Roşiori-Nord, şeful de tren şi conductorul de pe personalul 9.399 Craiova-Caracal, s-au ales cu dosare penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii de la Transporturi,
Conform reprezentanţilor Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Craiova, luni a fost organizată o acţiune pe trenurile personale care circulă pe ruta Craiova – Caracal, scopul fiind combaterea călătoriilor frauduloase şi prevenirea ilegalităţilor comise de angajaţii CFR. Cu această ocazie, în trenul personal 9.399, Craiova – Caracal şi retur au fost depistaţi Dorin Mircea, şef de tren şi Florin Păune, conductor de tren, angajaţi la CFR Roşiori-Nord, care nu îşi îndepliniseră sarcinile de serviciu. Poliţiştii au stabilit că aceştia nu au verificat biletele călătorilor după fiecare staţie, aşa cum este prevăzut în fişa postului şi au permis ca 13 persoane să călătorească fără bilet pe distanţa Radomiru-Craiova. Poliţiştii doljeni au precizat că, în cazul celor doi, au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Poliţiştii Serviciului Transporturi din toată ţara au efectuat o serie de acţiuni, în perioada 12 – 14 februarie, în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători. La nivel naţional au fost efectuate 842 de controale în staţii şi triaje, fiind depistate 871 de persoane care călătoreau fraudulos. Au fost constatate 21 de infracţiuni şi au fost aplicate 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei.
Aldezir MARIN

Amenzi pe bandă rulantă
Nouă societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de producţie şi comercializare a produselor de panificaţie au fost sancţionate de comisarii Gărzii Financiare Gorj. De asemenea, administratorii a trei firme au fost şi ei sancţionaţi pentru lipsa documentelor legale de provenienţă a unor materiale de construcţii. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au verificat numeroşi agenţi economici care activează în domeniul panificaţiei. Au fost verificate 12 societăţi comerciale, fiind aplicate nouă amenzi şi fiind dispuse confiscări de făină şi bani. „La o societate din Bâlteni, au fost găsite 840 de kilograme de făină, care nu au putut fi justificate cu documente legale de provenienţă, fapt care a dus la confiscarea mărfii şi la aplicarea unei amenzi de 6.000 de lei“, a spus directorul coordonator al Gărzii Financiare Gorj, Ion Pupăzan. La două societăţi din Ţicleni au fost întocmite sesizări penale pentru neînregistrarea şi nedeclararea tuturor veniturilor obţinute din producţia şi comercializarea pâinii, prejudiciul fiind de peste 2.000 de lei. De asemenea, trei administratori ai unor firme din Târgu Jiu au fost amendaţi cu câte 6.000 de lei, pentru lipsa documentelor legale de provenienţă a unor materiale de construcţii. Firmele au fost amendate, iar contravaloarea materialelor, în sumă de peste 13.000 de lei, a fost confiscată şi virată la bugetul de stat.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version