Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Gala Artelor

Departamentul de Artă Teatrală şi de Muzică, Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii Craiova, prezintă joi, 17 decembrie, de la ora 16.00, în Aula „Al. Buia“, spectacolul dedicat Sărbătorilor de iarnă, „Gala Artelor“. Iubitorii teatrului şi ai muzicii vor putea participa la un concert de colinde susţinut de Corul Facultăţii de Agricultură, la un concert susţinut de Orchestra Simfonică, audienţa fiind încântată cu piese precum: „Concertul La minor pentru două viori“ de A. Vivaldi, „Dunărea Albastră“ de J. Strauss, „Dansurile 1 şi 5“ de J. Brahms. Nu vor lipsi din „Gala Artelor“ nici reprezentaţiile de teatru dans, reunite sub titulatura „Super Christmas Dans Theatre“, şi nici teatrul adus pe scenă de studenţii anului II la Actorie sau de actorii din promoţia 2009-2010. Periplul prin lumea muzicii şi a teatrului se va încheia cu un concert de colinde susţinut de Corala Academică. Intrarea la „Gala Artelor“ este liberă.
Click News

„1989 – 2009 – DEGEABA“, în avanpremieră la Craiova

Tudor Gheorghe va susţine în avanpremieră spectacolul „1989 – 2009 – Degeaba“, joi, 17 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. „1989 – 2009 – DEGEABA“ este un spectacol diferit de toate celelalte ale maestrului. Reprezentaţia va impresiona prin mesajul plin de originalitate, dar şi prin aportul unei veritabile trupe rock, care va constitui o apariţie cu inedită. Decorul impresionant „angajat“, instalaţiile de sunet şi lumini şi numărul de artişti care vor evolua pe scena acestui spectacol reprezintă un real impediment în extinderea acestui eveniment la nivel de turneu. Prin urmare, spectacolul va avea loc în Craiova, Bucureşti şi Constanţa, singurele oraşe în care maestrul, alături de spectatori, va încerca să găsească răspunsul la întrebarea „Au trecut Degeaba sau nu cei 20 de ani?“ în maniera sa unică. Craiovenii pot achiziţiona bilete de la casa de bilete a sălii de spectacol, la preţuri care variază între 80 şi 100 de lei.
Click News

Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari

Analia Selis va reveni pe meleaguri olteneşti cu un concert care va reuni „Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari“, în cadrul Zilelor Filarmonicii „Oltenia“. Vineri, 18 decembrie, de la ora 19.00, Gilberto Ortega (Cuba), percuţie, Fabian Sanchez (Columbia), coros şi percuţie, Raubel Torres Gonzales (Cuba), chitară bas, Radu Miculiţă, chitară, Toni Niţă, pian, Adrian Aldea, backing vocals, i se vor alătura artistei într-un concert extraordinar. Preţul unui bilet este de 20 de lei şi poate fi achiziţionat de la agenţia de bilete a Filarmonicii „Oltenia“.
Click News

Metallica va concerta din nou în România

Legendara trupă americană Metallica va concerta pentru a treia oară în România, la Bucureşti, în iunie 2010, în cadrul Sonisphere Festival, anunţă trupa pe site-ul său oficial.
Concertul va fi programat în intervalul 25-27 iunie. Metallica a mai cântat în România, tot la Bucureşti, în 1999 şi 2008. Înfiinţată la începutul anilor ‘80, Metallica este una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume. Componenţa actuală este James Hetfield (solist vocal, chitară ritmică), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară principală) şi Robert Trujillo (chitară bass).
NewsIn

Lucrări de Rembrandt şi Rafael, vândute la preţuri record

Două lucrări semnate de Rembrandt şi Rafael au fost vândute la licitaţia organizată de casa Christie’s, pentru aproape 50 de milioane de lire sterline în total, ambele stabilind recorduri de preţ, anunţă BBC.
Pictura „Portret de bărbat“ a lui Rembrandt s-a vândut cu 20,2 milioane de lire sterline, cea mai mare sumă plătită vreodată la o licitaţie pentru o lucrare a pictorului olandez.
Schiţa „Cap de muză“, semnată de Rafael, a scos din buzunarul cumpărătorului 29,2 milioane de lire sterline, chiar dacă, înaintea licitaţiei, se estima o sumă de vânzare de cel mult 16 milioane. Lucrarea pictorului italian a zdrobit, practic, recordul de vânzare la licitaţie a unui desen, deţinut până marţi de „Hristos Înviat“, al lui Michelangelo, şi de „Cal şi călăreţ“, semnat de Leonardo da Vinci.
NewsIn

Exit mobile version