Acasă Local Alegeri anticipate în Republica Moldova

Alegeri anticipate în Republica Moldova

Comuniştii moldoveni, care au anunţat anterior că nu vor participa la alegerea preşedintelui Republicii Moldova, au părăsit lucrările parlamentului, informează Unimedia. PCRM s-a reunit într-o şedinţă plenară, în timp ce Alianţa pentru Integrarea Europeană face un apel să îl voteze pe Marian Lupu preşedinte.
„PDM şi liderii săi provoacă alegeri anticipate, nu PCRM. Ar fi o trădare faţă de alegători şi faţă de ţară să votăm pentru Marian Lupu în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Facem ceea ce ne-a poruncit poporul! Nu vom vinde patria!“, a spus Maria Postoico, preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, potrivit Unimedia. Poziţia comuniştilor continuă să fie de opoziţie faţă de alegerea lui Marian Lupu ca preşedinte al Republicii Moldova, ceea ce ar putea provoca o criză politică.
„Ziua de azi este foarte importantă. Noi am prezentat anterior argumente că nu putem vota pentru Marian Lupu, deoarece persoanele se urmăresc pe criterii politice şi se doreşte distrugerea statului nostru. Este un fapt trist că suntem puşi în faţa situaţiei anterioare şi nu au fost ascultate argumentele noastre. PDM a avut o oportunitate extraordinară de a accepta propunerea PCRM de a crea o coaliţie pro-moldovenească, dar a preferat să rămână în coaliţia radicală de dreapta“, a spus liderul comuniştilor din Parlamentul de la Chişinău.
Pe de altă parte, în discursurile tuturor liderilor partidelor câştigătoare ale alegerilor de la Chişinău şi membre ale AIE, aceştia au argumentat necesitatea acordării sprijinului politic pentru Lupu, pentru a deveni preşedinte.
„Am demonstrat întregii societăţi că lucrurile se pot schimba. Abordarea PCRM este păguboasă, cu un drum care nu duce nicăieri. Societatea noastră aşteaptă să demonstrăm demnitate! Stimaţi colegi comunişti, daţi crezare doar vocii raţiunii. Să nu vă fie frică!“, a spus Mihai Godea, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM.
Cu 53 de voturi, Marian Lupu nu a reuşit să fie ales de Parlamentul de la Chişinău preşedinte al Republicii Moldova, ceea ce va duce la alegeri anticipate.
„Vom avea alegeri anticipate. Până atunci, vom modifica şi Constituţia. În final, Marian Lupu oricum va fi ales preşedinte al ţării“, a spus Mihai Ghimpu, preşedintele parlamentului.

Hotnews.ro
Exit mobile version