Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cursuri de dans şi muzică pentru tinerii craioveni
Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj organizează astăzi o nouă etapă din cadrul proiectului „Invitaţie la dans“. Începând cu ora 20.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“, se vor desfăşura spectacole de rock, folk, pop şi dans sportiv. Participanţii sunt tineri talentaţi din Bănie, printre care se numără: Highseas, Ade, Cristi Sanda, Mihaela Dobre, Eduard Cotoară, No Antidot şi Remix Band. Partenerii Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dolj în organizarea amplului eveniment sunt Primăria Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi Clubul de dans „Patricia Dance“. Cei care vor fi prezenţi la spectacol vor avea ocazia să primească lecţii gratuite din partea dansatorilor profesionişti.
Ana DĂNESCU

Sute de elevi, la a doua sesiune a bacului
Peste 700 de elevi gorjeni vor susţine examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune. Înscrierea candidaţilor a avut loc în perioada 14-18 iulie, la secretariatul fiecărei unităţi de învăţământ din Gorj. „Din cei peste 700 de candidaţi, 500 au picat examenul în sesiunea din vară. Unii dintre elevii care vor participa la sesiunea din toamnă vor susţine doar proba scrisă pe care nu au promovat-o“, a precizat Vasile Antonie, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Judeţean Şcolar. A doua sesiune a examenului de bacalaureat va începe pe 17 august, cu proba orală la limba română, şi se va încheia pe 26 august, cu proba la alegere din ariile curriculare ale specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 28 august. Au fost constituite centre de examinare la Liceul nr. 2 din Târgu Jiu, la Liceul cu Program Sportiv şi la Şcoala Generală „Pompiliu Marcea“.
Mihaela FLOROIU

Reparaţii la 20 de unităţi de învăţământ din Târgu Jiu
20 de unităţi de învăţământ din municipiul Târgu Jiu se află în proces de reabilitare în vederea pregătirii pentru noul an şcolar. Suma alocată anul acesta pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii se ridică la trei milioane de lei. În plus, Primăria Târgu Jiu a mai primit de la guvern 700.000 de lei tot pentru modernizarea unităţilor de învăţământ. Aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea completă a instalaţiilor sanitare ale căminului Colegiului Naţional „Spiru Haret“, a faţadelor Şcolilor generale nr. 4 şi 6, precum şi ale Şcolii din localitatea componentă Preajba.
Alin Ion

Absolvenţii promoţiei 2009, aşteptaţi la AJOFM
Doar 465 de absolvenţi ai promoţiei 2009 au venit să se înscrie până acum în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă. Specialiştii în resurse umane estimează că numărul absolvenţilor din Olt de anul acesta va fi de aproape 4.000. Tinerii trebuie să se înscrie la Agenţie în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor. Ei vor fi ajutaţi să îşi găsească serviciu şi vor beneficia de şomaj, dacă nu vor reuşi să se angajeze. Dintre cei aproape 500 de absolvenţi care s-au înscris până acum la AJOFM, 246 sunt absolvenţi de liceu şi postliceale, 95 au terminat zece clase, iar 122 sunt absolvenţi de cursuri superioare. Tinerii beneficiază timp de nouă luni de ajutorul de şomaj, care este în valoare de 300 de lei. Actele pe care trebuie să le depună sunt: copie după buletin, copie după certificatul de naştere şi copie după diploma de studii sau adeverinţă doveditoare.
Viorel Vârban

Exit mobile version