Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Noi sensuri giratorii în Târgu Jiu
Sensurile de circulaţie pe străzile Genevei, Popa Şapcă, G-ral Magheru şi Eroilor din Târgu Jiu se vor schimba, începând de mâine, după cum urmează: pe Genevei traficul se va desfăşura dinspre strada Griviţa spre strada Unirii; pe Popa Şapcă şi G-ral Magheru – dinspre strada Unirii spre strada Traian; pe Eroilor, tronsonul cuprins între străzile Genevei şi Popa Şapcă – dinspre strada Genevei spre strada Popa Şapcă.
Tot mâine vor fi date în folosinţă sensurile giratorii de pe axa Unirii, din intersecţiile Unirii – Republicii – Genevei, Unirii – Victoria şi Unirii – Constantin Brâncuşi. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnificaţia culorilor semafoarelor amplasate înainte de intersecţie, care reglementează trecerea pietonilor, iar la intrarea în giratoriu să respecte semnalizarea rutieră.
Mihaela FLOROIU

Măsuri anticriză la DSP Olt
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Florin Paraschiva, intenţionează să reducă la jumătate cheltuielile pentru convorbirile telefonice ale angajaţilor din judeţ. Pentru că în ultima lună facturile sosite pe adresa DSP au ajuns la aproape 4.000 de lei, conducerea instituţiei a hotărât ca, din cele 21 de persoane care foloseau telefon mobil de serviciu, doar nouă să mai beneficieze de acest „bonus“. Vor fi suspendate, de asemenea, şapte numere de telefonie fixă, inclusiv cel din biroul directorului.
Mirela VÂRŞĂ

Doljul are una dintre cele mai mari perdele forestiere
Doljul a ajuns unul dintre judeţele cu cea mai mare suprafaţă de perdele forestiere. „La nivelul judeţului, suprafaţa ocupată cu perdele forestiere este de 1.400 de hectare – una dintre cele mai mari din ţară“, a declarat Daniel Drîgnei, directorul Direcţiei Silvice Craiova. Acesta a explicat că suprafeţele respective sunt situate în majoritate în zona de sud a judeţului (Dăbuleni, Daneţi).
Perdelele de protecţie sunt formaţiuni de vegetaţie forestieră, înfiinţate prin plantare, cu lungimi diferite şi lăţimi relativ înguste, amplasate la o anumită distanţă unele de altele sau faţă de un obiectiv, cu scopul de a-l proteja împotriva efectelor unor factori dăunători. „În Dolj, perdelele de protecţie au rolul de a stabiliza nisipurile“, a precizat Drîgnei.
Andreea HORCONE

Zilele oraşului Târgu Cărbuneşti
Zilele oraşului Târgu Cărbuneşti vor avea loc în perioada 24-29 august în Pădurea Stejăret. Este cea de-a doua ediţie a acestei manifestări, autorităţile locale dorind să păstreze tradiţia inaugurată anul trecut, în ciuda crizei financiare cu care se confruntă. Primarul Mihai Mazilu a declarat că a găsit deja un sponsor pentru eveniment, cărbuneştenii fiind aşteptaţi la distracţie.
Mihaela FLOROIU

Dezbateri interesante şi vizite de relaxare
În cea de a patra zi din cadrul Festivalului Internaţional „Vară cu aromă studenţească“, reprezentanţii Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) au susţinut o dezbatere care a avut loc în cadrul Complexului Debarcader din Târgu Jiu. Participanţii au dorit să afle de la organizatorii acestui eveniment diferite informaţii cum ar fi: în ce constă contribuţia Guvernului României în realizarea acestui proiect, dacă furnizorul CEZ are vreo legătură cu execuţia centralei nucleare din Bulgaria şi care va fi cantitatea de energie furnizată de cele două generatoare de la Cernavodă. Festivalul a continuat ieri cu o dezbatere intitulată „Impactul tehnologiei moderne“, ce a cuprins o scurtă prezentare pe tema poluării mediului înconjurător. Tot ieri, studenţii au vizitat Peştera Muierii, iar finalul zilei a fost dedicat Republicii Moldova, în ceea ce priveşte cultura, cutumele, preparatele şi dansurile populare.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version