Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Risc de inundaţii locale
Având în vedere estimările meteorologice pentru intervalul 4 august, ora 20.00 – 5 august, ora 14.00, care prevăd averse, cu caracter torenţial, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor atrage atenţia asupra faptului că în următoarea perioadă se pot produce scurgeri locale importante de pe versanţi, torenţi, viituri. „Acestea pot avea efect de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici cu mare probabilitate de atingere a cotelor de atenţie pe afluenţii Jiului superior şi mijlociu şi pe râurile Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Drincea şi Desnăţui“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Apelor (DA) Jiu. Afectate ar putea fi şi râurile din zonele de deal şi de munte din bazinele hidrografice aferente judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Sălaj.
Andreea HORCONE

Prime de Ziua Minerului
Pe 6 august, în Valea Jiului este sărbătorită Ziua Minerului, cu această ocazie angajaţii Companiei Naţionale a Huilei beneficiind de o primă şi de o zi liberă.
„Indiferent dacă ortacii sunt în şomaj tehnic sau în câmpul muncii, de Ziua Minerului, ei vor avea liber şi vor primi fiecare tichete-cadou în valoare de 400 de lei. De asemenea, se vor organiza serbări câmpeneşti la Câlnic, Teleşti, Glogova, Motru şi Mătăsari, la care voi participa şi eu. I-am invitat şi pe reprezentanţii Ministerului Economiei, ministrul şi secretarii de stat pe problemele mineritului, însă nu ştim cine va veni. An de an, minerii participă la aceste serbări câmpeneşti, cu mici, bere şi multă muzică de petrecere“, a spus Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).
Mihaela FLOROIU

Stomatologia de la Rotonda, reabilitată
Contractul pentru lucrările de reabilitare a Policlinicii de Stomatologie de pe bulevardul Calea Bucureşti din Craiova se semnează la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit vicepreşedintelui CJ, Cristi Iovan. Firma care va efectua lucrarea este Bauhaus Trade SRL Craiova, declarată câştigătoare a celei de-a doua licitaţii organizate pentru acest obiectiv.
Consiliul Judeţean Dolj a alocat 4,2 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii fostei Stomatologii de la Rotonda. Prima licitaţie organizată a fost câştigată de SC Dorela Dumitrescu SRL din Caracal, firmă a cărei carte de vizită este „pătată“ din cauza mai multor scandaluri apărute în presă privind lucrările plătite din bani publici pe care le-a executat în Dolj în perioada 2002 – 2008. Bauhaus Trade SRL a contestat rezultatul acestei prime licitaţii, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat procedura din cauza unei greşeli în procedeul de evaluare a ofertelor, întocmit de CJ Dolj, obligând la organizarea altei licitaţii.
Dragoş GAVRILĂ

Arestat pentru omor

Unul dintre cei trei bărbaţi din comuna doljeană Cetate, cercetaţi pentru că au bătut un consătean care a decedat luni dimineaţă la Spitalul Calafat, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit anchetatorilor, luni seară, după administrarea probelor şi audierea celor trei bărbaţi – Marius Ionuţ Niţu, Marian Ciupancu şi Florin Cebuc – implicaţi în conflictul în urma căruia şi-a pierdut viaţa Marcel Stoica, procurorul de caz a emis pe numele lui Ciupancu o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Se pare că investigaţiile oamenilor legii şi autopsia au scos la iveală faptul că numai unul dintre cei trei, respectiv Marian Ciupancu, este direct responsabil de rănile suferite de Marcel Stoica, în urma cărora acesta a decedat. Ciupancu s-a folosit în timpul conflictului şi de o furcă pe care o avea la el şi cu care l-a lovit pe Stoica de mai multe ori. Ieri, Ciupancu a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor.
Aldezir MARIN

Exit mobile version